Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 02-07-2009

Graffiti

IJSSELSTEIN De politie hield op woensdag 1 juli een jongen aan voor het aanbrengen van graffiti.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op een tramhalte een bankje met een viltstift had beklad. Vervolgens zou hij in de tram zijn gestapt. Agenten reden naar de halte Doorslag en gingen de tram in. Daar hielden zij de verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, aan. Hij bleek drie stiften bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen. De verdachte bekende dat hij op de tramhalte Hooghe Waerd met een watervaste viltstift een bankje had getekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zachte band

HOUTEN Agenten hielden op woensdag 1 juli een jongen aan omdat hij een gestolen fiets bij zich had.

Rond 21.30 uur zagen agenten dat twee jongens op een fiets over De Bouw reden. Eén jongen bestuurde de fiets, een ander zat achterop en hield een fiets vast, die een lekke achterband had. Agenten controleerden de jongens en de fietsen. Daarbij bleek dat de fiets met de lekke achterband in mei in Houten was gestolen. De jongen die achterop zat, verklaarde dat de fiets die hij meevoerde van hem was. Daarop werd de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Houten, aangehouden. De agenten namen de fiets in beslag. Bij zijn verhoor bekende de jongen de fiets zelf te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man neergestoken

NIEUWEGEIN Een man raakte op woensdag 1 juli gewond bij een steekpartij.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Abstederschans gewond was geraakt bij een steekpartij. Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Daar troffen zij een 27-jarige man uit Nieuwegein aan. Hij had verwondingen aan zijn hoofd en arm. Hij wilde de agenten niet vertellen wat er was gebeurd. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Uit onderzoek bleek dat de steekpartij op het Parkhout had plaatsgevonden en agenten wisten de identiteit van de verdachte te achterhalen. De verdachte, een 42-jarige man uit Nieuwegein, werd op Kauwenhof aangetroffen en aangehouden. Hij had bloedspetters op zijn shirt en een steekwapen bij zich. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten en wilde niet met de politie praten en dus ook geen aangifte doen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Auto vliegt in brand

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 juli vloog een auto in brand terwijl de bestuurster in de auto zat.

Rond 13.55 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Gelderlandhaven. Op het moment dat zij haar auto wilde parkeren, hoorde zij een harde knal bij het motorblok en daarna gesis. Zij zag een hoop rook uit de motorruimte komen en stopte. Zij haalde de sleutel uit het contactslot en stapte uit de auto. De auto reed daarop uit zichzelf verder en reed tegen de gevel van een bedrijfspand. Het personeel verliet daarop het pand en twee personeelsleden gingen de brand met een brandslang te lijf. De brandweer en politie werden gewaarschuwd. De brandweer bluste uiteindelijk de brand. De brand is kennelijk door een technisch gebrek ontstaan.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 1 juli een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 10.10 uur een onderzoek in een pand aan de Veluwehaven in. In het pand was niemand aanwezig, maar de agenten troffen wel een hennepkwekerij van ruim 500 planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.