Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 02-07-2009

Meisje gewond

BREUKELEN Een fietsster raakte op woensdag 1 juli gewond bij een aanrijding met een politieauto.

Rond 17.15 uur reed een 16-jarig meisje uit Utrecht met haar fiets over het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Nieuweweg. Zij reed een bruggetje over en de doorgaande weg op. Daarbij verleende het meisje geen voorrang aan een voor haar van links komende opvallende politieauto, bestuurd door een 40-jarige agent van de Politie Utrecht. De politieauto reed op een voorrangsweg.

Het meisje werd door de auto geschept en kwam via de voorruit op het wegdek terecht. Zij liep een gebroken been op en letsel aan haar nek en rug. Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De agent verklaarde met een snelheid van 30-40 km/u te hebben gereden. Dat werd bevestigd door een automobilist die achter de politieauto reed. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft op woensdag 1 juli een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond in de middaguren op de Ringdijk plaats. Daarbij werden 78 autos gecontroleerd. De agenten schreven 36 bekeuringen uit, onder andere voor niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs (15), niet handenvrij bellen (5), kapot remlicht (4), negeren doorgetrokken streep (2) en kenteken aanhangwagen niet in orde (2).