Ingezonden persbericht


Gebruikers TOSHIBA TEC RFID-modules en Auto ID-printers verzekerd van probleemloze internationale inzet

Gen 2 UHF RFID-modules en Auto ID-printers ontvangen EPCglobal-certificering voor Europa, Noord-Amerika, Australië, Japan en China

AMSTERDAM, 2 juli 2009 - TOSHIBA TEC, specialist in Auto ID-technologieën, ontvangt een EPCglobal-certificering voor zijn Gen 2 UHF RFID-modules en Auto ID-printers. De certificering geldt voor Europa, Noord-Amerika, Australië, Japan en China. Supply chain-managers zijn zo zonder extra kosten verzekerd dat de uitgewisselde gegevens in gehele regio's standaard worden verwerkt en niet langer per landmoet worden aangepast. De belangrijkste component van EPCglobal is een op standaarden gebaseerd compliancy-testprogramma. Dit programma omvat onafhankelijke hardwaretests en biedt duidelijke en bruikbare informatie over gecertificeerde producten en hun producenten. De EPCglobal Certification past in het streven van TOSHIBA TEC en EPCglobal om de hardware-interoperabiliteit van Electronic Product Code (EPC) en Radio Frequency Identification (RFID) binnen de EPCglobal-community te verbeteren. De barcodeprinters van TOSHIBA TEC ondersteunen RFID en zijn naadloos met ERP-systemen te verbinden. Dankzij de regionale certificering van TOSHIBA TEC-printers kunnen gebruikers EPC Information Services-data (EPCIS) perfect delen met handelspartners in verschillende geografische regio's. De meeste hardwareproducenten zijn weliswaar EPCglobal-gecertificeerd, maar dan voor een of enkele landen. Het feit dat TOSHIBA TEC gecertificeerd is voor een groot aantal regio's, is dan ook uniek. "TOSHIBA TEC is de enige producent met een EPCglobal-certificering die zowel UHF Gen 2 RFID-modules als Auto ID-printers produceert", zegt Tom Geerinck, Business Unit Manager TOSHIBA TEC Belgie. "Deze hardwarecertificering onderstreept nog een keer onze leiderschapspositie in Auto ID-technologieën voor supply chain-activiteiten. Het verzekert gebruikers van Auto ID-interoperabiliteit waar dan ook ter wereld." De EPCglobal Hardware Interoperability-testcertificering geldt voor de TOSHIBA TEC UHF Gen 2-readers en voor de TOSHIBA TEC B-SA4/SX4-, SX5-, SX6- en SX8 RFID-ready barcodeprinters.

***

Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) richt zich op productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van POS-systemen (point of sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot en met systeeminstallatie, bediening en onderhoud.

TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto ID en Services. TERIS is een onafhankelijk werkend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zes na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan driehonderd grote dochterbedrijven over de gehele wereld. De wereldwijde omzet in 2008 bedroeg ongeveer 67,9 miljard dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen is te vinden op de TERIS-website www.toshibatec-eu.com. Over EPCglobal, Inc.
EPCglobal, Inc. is een joint venture tussen GS1 (voorheen EAN International) en GS1 US (voorheen de Uniform Code Council). Het is een onafhankelijke non-profitstandaardenorganisatie die bestaat uit producenten, technologieleveranciers en retailers die streven naar wereldwijde acceptatie van het EPCglobal Network in uiteenlopende sectoren. Dit netwerk stelt handelspartners in staat om waardevolle informatie over goederen in de complete supply chain eenvoudiger te delen. Hierdoor voorkomen ze fraude, diefstal en andere zaken die productiviteit en winstgevendheid in de weg staan, en stimuleren ze zo de effectiviteit en efficiëntie. Sectoren die momenteel deelnemen aan EPCglobal, zijn consumentenproducten, retail, gezondheidszorg, wetenschappen, farmacie, luchtvaart, defensie en logistiek. EPCglobal US is onderdeel van EPCglobal, Inc. en verantwoordelijk voor het vergroten van de acceptatie van het EPCglobal Network in de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.epcglobalus.org.

Over het EPCglobal Hardware Certification Program
Het EPCglobal Hardware Certification Program is een op standaarden gebaseerd compliancy-testprogramma dat is ontwikkeld door de EPCglobal-community. Het is een onafhankelijke autoriteit voor hardwaretests en biedt informatie over gecertificeerde producten en hun producenten. Doelstelling van het programma is om eindgebruikers eenvoudige toegang te bieden tot informatie over EPC-hardware (RFID-siliciumchips, readers, readermodules en printers met geïntegreerde readermodules). Gebruikers kunnen er zo van op aan dat geïmplementeerde hardware werkt volgens de EPCglobal-standaarden, zoals de UHF Gen 2 Air Interface Protocol Standard. Voor meer informatie: www.epcglobalinc.org/certification.