Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Gelukkige Huisvrouw, Heren van de Thee, Allo Allo

Toneel van de bovenste plank in Schouwburg Almere

Almere, 2 juli 2009

Toneel voor fijnproevers, toneel met een gulle lach, toneel om stil van te worden. stuk voor stuk prachtige stukken staan komend seizoen op de planken Schouwburg Almere. We verwelkomen dan onder andere Het Toneel Speelt, Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet, en Renée Soutendijk. Of wat te denken van 'De Gelukkige Huisvrouw' en 'Allo Allo' op het toneel.

In Heren van de Thee, nar de bestseller van Hella Haasse met onder andere Cees Geel en Nienke Römer, voert Rudolf Kerkhoven strijd om in het woeste gebergte van Midden-Java een theeplantage tot bloei te brengen. Hij wordt daarbij niet alleen tegengewerkt door de natuur, maar ook door zijn familie. Verblind door ambitie ziet hij niet dat zijn vrouw Jennie verkommert. Pas als ze ten onder is gegaan, komt hij tot inkeer. Dinsdag 8 december in Schouwburg Almere.

De gelukkige huisvrouw van de Almeerse Heleen van Rooyen is een van de meest besproken Nederlandse boeken van de afgelopen jaren. Meer dan 200.000 exemplaren van de roman werden verkocht en nu is er dan eindelijk de toneelbewerking, waarbij schrijfster Heleen van Royen persoonlijk betrokken is. Isa Hoes speelt de rol van deze ongelukkige huisvrouw, Marc Klein Essink werpt zich op als de jetsetpsychiater Beau, die probeert om Lea een reddingsboei toe te gooien voor ze verdrinkt in een draaikolk van emoties.

De wereldwijd populaire komedieserie Allo Allo! komt eindelijk naar het theater. Alle geliefde karakters uit de televisieserie - Edith, Herr Flick en Helga - ziet u terug in deze hilarische toneelversie, met Alfred van den Heuvel in de rol van René Artois. Allo Allo! staat op woensdag 3 maart in Schouwburg Almere.

Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet wilden altijd al iets samen doen, met het stuk Liefdesbrieven van A.R. Gurney uit 1988 vond dit prachtige acteurskoppel elkaar. Melissa en Andrew koesteren sinds hun kindertijd een diepe liefde voor elkaar. Hun wegen scheidden echter, terwijl hun liefde nooit tot bloei kwam. Door dit onvervuld verlangen barst het verhaal van de intensiteit, spanning en sensualiteit. Vrijdag 23 april is Liefdesbrieven te zien in Schouwburg Almere.

Ander toneel dit seizoen in Schouwburg Almere
La Divina Comedia van het Noord Nederlands Toneel. Sensueel toneel met trapeze. 9 oktober 2009 Pax Islamica, vijfluik als bijdrage aan discussie en meer begrip tussen bevolkingsgroepen, gebaseerd op de vijf zuilen van de Islam. Oktober 2009 t/m januari 2010. Geknipt om te leren, met Johnny Kraaijkamp en Céline Purcell in de toneelbewerking van Educating Rita. 20 oktober 2009 Bedgeheimen, de nieuwe komedie van Haye van der Heyden. Cabaretesk met lekkere muziek. 11 november 2009 Waterman, de indrukwekkende solo van Helmert Woudenberg die in de huid kruipt van de joods onderduiker Hatty Waterman. 27 november 2009.

Zelf je plaats bepalen
Schouwburg Almere heeft een reserveringssysteem waarbij de bezoeker zelf zijn stoelen kan kiezen voor een voorstelling. Op www.schouwburgalmere.nl ziet men meteen op de plattegrond waar in de zaal er nog kaarten beschikbaar zijn en kan deze vastleggen. De toegangsprijzen van de voorstellingen in Schouwburg Almere zijn inclusief bewaakte garderobe en een drankje in de pauze. Als er geen pauze in de voorstelling zit, staat na afloop een drankje klaar. Voor aanvang van de voorstelling kan zeer smakelijk worden gedineerd in theaterrestaurant Waterfront.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht