Ingezonden persbericht


Easynet Global Services lanceert nieuwe Managed Application Acceleration-service

Amsterdam, 2 juli 2009 â¤* Easynet Global Services lanceert zijn nieuwe Managed Application Acceleration-service (MAA). Met deze volledig beheerde wereldwijde netwerkdienst kunnen bedrijven hun efficiëntie en communicatie verbeteren door de applicatieprestaties te optimaliseren via een WAN.

Op dit moment consolideert zeventig procent van de grootste Easynet-klanten zijn datacenters. Hiermee optimaliseren zij de prestaties, integriteit en veiligheid van hun IT-infrastructuur. Easynet speelt hier met zijn MAA-service op in. De dienst is ontwikkeld voor klanten die behoefte hebben aan LAN-snelheid voor applicaties die draaien op vestigingen op afstand.

Managed Application Acceleration is een optionele uitbreiding op de MPLS IP VPN-service (MPLUS) van Easynet. Met MAA lijkt het voor eindgebruikers alsof applicaties via een LAN aangeboden worden. Zo wordt de medewerkersproductiviteit niet beïnvloed. Daarnaast zorgt het voor een vlekkeloze interne communicatie.

'Datacenterconsolidatie heeft een sterk positieve invloed op de efficiëntie en beveiliging van een organisatie. Tot nu toe worden klanten hier echter in beperkt door slecht werkende applicaties. Ik ben enthousiast over het feit dat Easynet nu zijn klanten op een innovatieve manier helpt hun efficiëntie te vergroten', zegt Denis Planat, Chief Operating Officer van Easynet Global Services.

In sommige gevallen kan applicatiecentralisatie leiden tot extreem langzame reactietijden van applicaties op bedrijfsvestigingen. MAA zorgt ervoor dat applicaties die voor een LAN ontwikkeld zijn, ook buiten het hoofdkantoor snel werken. Voorbeelden van dergelijke applicaties zijn e-mail, file-services, printservices, webapplicaties en databases.

MAA is onderdeel van de MPLUS-service. De dienst is zodanig geconfigureerd, dat 'single point of failure' op het WAN voorkomen wordt. Dit zorgt ervoor dat netwerk- en acceleratiefuncties samenwerken om optimale prestaties te behalen. Zo is de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

Laboratoriumtesten van Easynet tonen aan dat MAA e-mail- en file-diensten tot een factor 40 kan versnellen. Wanneer het uiterste uit het systeem wordt gehaald, behaalt de oplossing bij het versturen van bestanden van 15 MB een versnelling van factor 200.

Over Easynet Global Services
Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hosting-infrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China en in Mumbai, India.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet de grootste voorstanders: voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia. Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.