Ingezonden persbericht


Monnickendam, 02 juli 2009

Persbericht

HOLLANDS GLORIE IN THAILAND !

Chef-kok Rogier van Dam, van het door Michelin met een ster bekroonde Restaurant Posthoorn te Monnickendam, is begin juli gastchef in het Hua Hin Marriott Resort & Spa gelegen in de prachtige Golf van Thailand. Van Dam is uitgenodigd via Nederlandse expats welke in Thailand wonen en tijdens hun vakantie in Nederland enthousiast geraakt zijn door zijn kookstijl. Kort na de terugkeer van de expats naar Thailand ontving van Dam een uitnodiging om als gastchef op te treden voor voornamelijk Hollandse gasten. Voor van Dam de perfecte gelegenheid om te kijken in een andere keuken. Posthoorn eigenaar Marc Boeljon werkt graag mee en is er van overtuigd dat verdere ontwikkeling van zijn Chef een impuls krijgt door het zien, voelen, ruiken en proeven van andere ingrediënten, producten en gerechten maar ook vooral door ander productgebruik.

Begin juli vertrekt van Dam naar Thailand om op zich daar te voegen bij de keukenbrigade van het Resort. Als Gastchef zal van Dam een aantal dagen meedraaien in de keuken. Dit zal worden afgesloten met een uitgebreid zesgangen diner op het strand van Hua Hin.

Vaker samenwerken
Het is de overtuiging van van Dam en Boeljon dat door samenwerking alle partijen sterker worden. Ze streven er dan ook naar om vaker binnen de grenzen van Nederland of in het buitenland chef- koks bij elkaar in de keuken te laten kijken.

Restaurant Posthoorn
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt restaurant Posthoorn zich in het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites. Iedere suite kenmerkt zich door warmte, geborgenheid en een hoog verblijfscomfort. Het restaurant met een Fransmediterrane keuken is vernieuwend in een klassieke omgeving. Door Guide Michelin in 2008 beloond met een Michelin Ster en sinds 2005 de culinaire hotspot van Noord-Holland.

Einde Persbericht