Ingezonden persbericht


Rotterdam, 2 juli 2009

NRC Media neemt nota van besluit NMa

De directie van NRC Media (NRC Handelsblad B.V.) heeft met belangstelling kennis genomen van het NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) besluit om de overname van PcM door De Persgroep (DPG) onder voorwaarden goed te keuren. De voorwaarde waaronder de transactie doorgang kan vinden is de verkoop van NRC Handelsblad B.V. door de nieuw te vormen groep.

Het voornemen om NRC Handelsblad B.V. te vervreemden maakte al langer onderdeel uit van de strategie van DGP/PcM en dit voornemen is nu vastgelegd in een aanpassing van de melding bij de NMa. Met het afstoten van zowel NRC Handelsblad als nrc.next wordt het bezwaar van de NMa weggenomen dat De Persgroep de prijs van Het Parool in de regio Amsterdam winstgevend zou kunnen verhogen.

Voor de bedrijfsvoering van NRC Media heeft de beslissing van de NMa geen gevolgen. In haar beslissing stelt de NMa eisen die de autonome positie van de onderneming binnen de nieuw te vormen groep waarborgen.

"De beslissing van de NMa past in de strategie van DPG/PcM maar evenzeer in het onze en is dus niet van invloed op ons lange termijn beleid", aldus de directie van NRC Media in een reactie. "Wij verwachten dat alle betrokkenen er alles aan doen om het interbellum waarin de onderneming zich nu bevindt zo kort mogelijk te houden".


---

Noot voor de redactie (