Nederlands Jeugdinstituut


Koninklijke Onderscheiding voor Geraldien Blokland

Voordracht uit het werkveld opvoedingsondersteuning gehonoreerd

De Utrechtse locoburgemeester Marka Spit heeft op 2 juli 2009 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan pedagoge Geraldien Blokland. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet in het werkveld opvoedingsondersteuning. Geraldien ontving de onderscheiding bij haar afscheid van het Nederlands Jeugdinstituut.

Triple P

Geraldien Blokland is pedagoge en sinds 1982 werkzaam op het terrein van de opvoedingsondersteuning. Zij was betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de landelijke opvoedtelefoon, pedagogische spreekuren en diverse oudercursussen. Als trainer leidde ze duizenden professionals op. Daarnaast ontwikkelde ze ook in Europees verband opvoedprogrammas. Recent kreeg zij op een congres in Toronto de Directors Outstanding Achievement Aword for Dissemination toegekend voor de implementatie van het positief pedagogisch programma Triple P in Nederland.

Opvoedingsondersteuning

Collegas uit het werkveld opvoedingsondersteuning hebben Geraldien Blokland voor de Koninklijke Onderscheiding voorgedragen. Zij noemen haar inzet voor de opvoedingsondersteuning ongeëvenaard. Als geen ander weet Geraldien een enorme theoretische kennis, betrokkenheid bij de praktijk en passie voor ouders te combineren met de verdere ontwikkeling van opvoedingsondersteuning in Nederland. Beroepkrachten die elke dag met ouders en kinderen te maken hebben, willen met hun voordracht niet alleen hun waardering hiervoor kenbaar maken. Ook willen zij zo de bijdrage van Geraldien aan de verdere ontwikkeling van
opvoedingsondersteuning zichtbaar maken. Het is voor het eerst dat iemand uit het werkveld opvoedingsondersteuning een Koninklijke Onderscheiding krijgt.

Pensioen

Geraldien Blokland verlaat het Nederlands Jeugdinstituut vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ze werkte daar aan de invoering en verbetering van evidence based programmas voor opvoedingsondersteuning. Het Nederlands Jeugdinstituut is hét expertisecentrum over jeugd en opvoeding.