Ook werkende student kan Master of Science worden


CAI introduceert met Universiteit Leiden een flexibele Master of Science "ICT in Business: Post Experience"

RIJSWIJK, 20090702 -- Voor werknemers met een drukke baan die niet voltijd of elke week op vaste tijden en vaste locatie kunnen studeren, introduceert Hogeschool Informatica Nederland (HINFON) - CAI samen met de Universiteit Leiden een Master of Science studie op basis van Study on Demand. Het doel is door slim te studeren in twee jaar tijd de Master of Science titel (Msc.BI) te behalen in een traject voor studenten met werkervaring in een "post experience" track.

Na een pilot project van 2 jaar studeerden de eerste studenten in juni 2009 af voor een Master of Science, track Post Experience. Uit de pilot is duidelijk geworden hoe een student of een groep studenten modulair en flexibel kan studeren met een acceptabele studiebelasting naast de reguliere, vaak zware baan.

De studie Master of Science ICT in Business is een bedrijfskundige en informaticageoriënteerde vervolgopleiding voor onder andere bachelors die afgestudeerd zijn aan de Erasmus Universiteit of aan The Leiden Institute of Advanced Computer Science in de studierichting Economie & Informatica. Deze kandidaten kunnen als werkende Post Experience student via HINFON-CAI op eigen wijze de studie volgen. Dat kan in heel Nederland als avondopleiding met enkele dagdelen. Er zijn 60 klassikale lesbijeenkomsten van ± 4 uur elk.

Binnen het concept `Study on Demand` kan de student individueel of met anderen het vakkenpakket en de inhoud van een vak wijzigen. In onderling overleg bepalen de studenten tevens planning en doorloop voor een optimaal studierooster naast werk en gezin. Via On Demand kunnen ook de leslocaties aangepast worden voor acceptabele reistijden. Het is zelfs mogelijk om per onderdeel in te schrijven waardoor de student niet meteen aan een 2-jarig studietraject vastzit.
Deze aanpak is ideaal voor werknemers die regelmatig moeten reizen waardoor de studie zou stagneren. Door Study on Demand is er veelal een oplossing om bijeenkomsten zo in te plannen dat stagneren niet nodig is. Ook qua vakkenpakketkeuze ligt een vooraf gedefinieerd pakket niet vast. De mogelijkheid om vakken in te ruilen voor meer van toepassing zijnde vakken, bestaat bij Study on Demand.
Na deze Master of Science studie is een doorstroom naar een verkorte studie Master of Science in Business Administration (Msc.BA) aan de Erasmus School of Management mogelijk. In 6 maanden kan men deze 2e Msc. Titel behalen.

HINFON-CAI verzorgt de begeleiding en Study on Demand wensen en inschrijvingen van studenten. De Master of Science getuigschriften en certificaten worden verstrekt door Universiteit Leiden en Erasmus School of Management. De vakken c.q. master classes van het Post Experience programma zijn vakken uit het NVAO geaccrediteerde Master of Science programma van Universiteit Leiden.

Meer informatie:
Voor meer informatie en contactgegevens, zie www.xs4all.nl/~cai/WO-HBO_bedrijfskundige_informatica_Study_on_Demand.htm