Aantoonbare rendementsverbetering met HPO oplossing van Newcom


Oplossing biedt inzicht in effecten van proceswijzigingen op bedrijfsdoelstellingen

BREDA, 20090702 -- Met haar nieuwe High Performance Organization (HPO) oplossing bundelt Newcom haar jarenlange kennis en ervaring op het gebied van business intelligence met aanvullende disciplines als performance management, process intelligence, processimulatie- en modelleersoftware. Met deze krachtige koppeling van toepassingen ontstaan totaal nieuwe inzichten die ervoor zorgen dat organisaties efficiënter en effectiever kunnen opereren. Veranderingen in processen kunnen worden gesimuleerd en de effecten op de bedrijfsdoelstellingen zijn vooraf inzichtelijk. In verschillende proefprojecten heeft deze unieke aanpak zich inmiddels bewezen. "Rendementsverbeteringen tot 10% zijn geen uitzondering", schetst Newcom directeur Freek Kamst.

Het in 1993 opgerichte Newcom, onderdeel van de VANAD Group, is van oorsprong een bedrijf met één van de langste reputaties op het gebied van business intelligence en datawarehousing. In 2009 sloeg Newcom een nieuwe weg in met het aanbieden van een geïntegreerde business intelligence oplossing die gebaseerd is op een unieke combinatie van business process management (BPM), performance management (PM) en business intelligence (BI). De nieuwe oplossing helpt organisaties om hun prestaties structureel te verbeteren en wordt daarom in de markt gezet als High Performance Organization (HPO). "De kloof tussen management en werkvloer is meestal zo groot, dat een goed inzicht van wat zich daadwerkelijk op deze werkvloer afspeelt ontbreekt. Daardoor worden processen niet optimaal aangestuurd. Onze HPO oplossing zorgt ervoor dat deze kloof wordt gedicht, door de effecten van proceswijzigingen op de werkvloer vooraf snel inzichtelijk te maken", verduidelijkt Kamst.

Volgens Kamst is het gat tussen management en werkvloer zeker geen kwestie van onwil. "Men heeft daar gewoon te weinig tijd voor. De wereld verandert snel, dus management moet steeds vaker ad-hoc beslissingen nemen en ingrijpen in operationele processen. De leiding van een bedrijf houdt zich niet meer alleen bezig met strategische vraagstukken, maar moet onder druk van bijvoorbeeld een recessie steeds sneller operationele beslissingen nemen."

Om de juiste beslissingen te nemen, is het belangrijk dat de effecten hiervan snel duidelijk zijn. "Een manager wil eigenlijk weten wat het werkelijke proces nu is, wat de uitkomst is van mogelijke wijzigingen en welk effect deze wijzigingen hebben op de bedrijfsdoelstellingen. Met HPO zetten wij de uitkomst van een proces af tegen indicatoren als doorlooptijd, kosten, (werk)voorraad, efficiency en kwaliteit. Een klant kan daarbovenop nog bedrijfsspecifieke indicatoren toevoegen", voegt Sales Manager Nick Wong toe. "Onze oplossing is zowel inzetbaar voor logistieke als administratieve processen. Dat is het bijzondere aan onze oplossing. Het maakt het inzicht in het proces compleet", vervolgt Wong.

Vanuit haar achterban krijgt Newcom veel positieve signalen over de nieuwe oplossing. "Sinds het begin van dit jaar hebben wij een aantal proefprojecten uitgevoerd, waarvan de resultaten verbluffend zijn. Rendementsverbeteringen van 5 tot 10% zijn geen uitzondering" schetst Kamst. Door middel van een roadshow brengt Newcom haar HPO oplossing momenteel onder de aandacht. "Elk kwartaal organiseren wij een HPO workshop in het land. Tot nu toe zijn deze bijeenkomsten altijd volgeboekt. De belangstelling is groot en dat is een goed teken", besluit Kamst.


Over Newcom Information Systems
Newcom Information Systems is sinds de oprichting in 1993 expert op het gebied van Business Intelligence (BI) en Datawarehousing. Onze ervaren consultants adviseren niet alleen, maar zijn ook uitvoerend in het ontwerpen en ontwikkelen van informatiesystemen die uw gegevens omzetten naar informatie en kennis. Schaalbaarheid, flexibiliteit en uitbreidbaarheid zijn standaard kenmerken van onze oplossingen, waarbij beproefde methoden worden gebruikt die inmiddels hun waarde bij honderden opdrachtgevers hebben bewezen. Omdat wij productonafhankelijk werken, bieden wij te allen tijde een objectief advies. Meer informatie vindt u op www.newcom.nl.

Newcom is onderdeel van de VANAD Group, één van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf staat onder leiding van de broers Ad Nederlof (President & CEO) en Jean Nederlof (COO). De bedrijven binnen de VANAD Group richten zich op Business Process Outsourcing (BPO), IT Outsourcing (ITO), Managed Services en Telecom oplossingen. De bedrijvengroep is met zo'n 1.000 medewerkers [700 FTE's] wereldwijd actief in onder meer de gezondheidszorg, transport & logistiek, telecom, financiële dienstverlening en hotelsector. Meer dan 50 topondernemingen zoals KPN, Achmea, Heineken, ABN AMRO, Schenker, RAET, Railion, SNS Fundcoach, ECT en ruim 100 grote (overheids)instellingen maken gebruik van de dienstverlening. Meer informatie over VANAD Group vindt u op www.vanadgroup.com.





Ingezonden persbericht