ICP Solar sluit licentieovereenkomst met Energizer

Bedrijf geplaatst voor verdere internationale expansie

MONTREAL--(BUSINESS WIRE)-- 20090702 --

“De samenwerking met Energizer is een zeer grote verwezenlijking voor ICP Solar en getuigt zowel van de hoge kwaliteit van onze producten als van onze reputatie op het vlak van vernieuwende technologie”, aldus Sass Peress, CEO. “Energizer is een toonaangevende verstrekker van draagbare energie voor talloze toepassingen wereldwijd. Wij zijn erg trots op het feit dat wij met een dergelijk gerespecteerde organisatie in zee gaan. Wij beginnen reeds in het derde kwartaal met de uitrol van onze producten in Noord-Amerika en wij verwachten dat deze omzet ons financiële resultaat voor 2010 nog zal versterken. Wij zijn van plan om later dit jaar twee speciale websites te openen – www.energizersolar.com en www.energizersolar.eu – aangezien wordt verwacht dat de internationale aard van deze overeenkomst onmiddellijk heel wat nieuwe geografische markten zal openen. Batterijladers op zonne-energie van het merk Energizer® zullen worden verkocht naast de herlaadbare batterijen om in te spelen op de stijgende vraag naar hernieuwbare en draagbare energie.”

“Wij zijn zeer gelukkig met deze belangrijke strategische relatie met ICP Solar”, aldus Danielle Kyriakos, directeur Ontwikkeling nieuwe activiteiten bij Energizer. “Energizer wil vernieuwende oplossingen brengen voor de energie in het leven van mensen. Wij weten dat de zon een van de energiebronnen is die consumenten wensen en duurzaam achten voor de toekomst. Wij zien uit naar een lang en productief samenwerkingsverband met ICP Solar.”

ICP Solar Technologies, Inc.

ICP Solar is een ontwikkelaar, fabrikant en handelaar van zonnepanelen, op zonnecellen gebaseerde producten, bewakingssoftware op zonne-energie en oplossingen voor zonne-energiebeheer. Met toepassing van de technologieën van de volgende generatie, waarvan het de intellectuele eigendomsrechten heeft, wil dit bedrijf een voortrekker zijn op het vlak van vernieuwing in de sector van zonne-energie. In de afgelopen 20 jaar is ICP Solar een van de grootste vernieuwers geweest op de consumentenmarkt van zonne-energie. Nu begint het bedrijf dezelfde vernieuwingsfilosofie toe te passen voor het segment OEM, op het dak geplaatste panelen en energieproductie in de sector van zonne-energie. Het management van ICP Solar beschikt over ruim 50 jaar ervaring in de sector van hernieuwbare energie. ICP Solar verkoopt haar producten onder het eigen merk Sunsei® voor zonne-energieproducten en is de licentiehouder in Noord-Amerika van het merk Coleman® voor laders op zonne-energie. ICP Solar draagt bij aan de bescherming van het milieu met deze zonne-energietechnologieën en groene oplossingen in de sector van hernieuwbare energie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Montreal in Canada en het R&D-centrum bevindt zich in St. John’s in Canada. Het bedrijf heeft andere vestigingen in de VS, Ierland, Frankrijk en het VK. Zie