Persconferentie TechTop 2009


Donderdag 2 juli 11.00 uur MECC Maastricht

MAASTRICHT, 20090629 -- Geachte redactie, Het doet mij een groot genoegen u namens de Taskforce Technologie, Onderwijs en Arbeidsmarkt (TOA Limburg) uit te nodigen voor de persconferentie `TECHTOP 2009' op donderdag 2 juli in de persruimte van het MECC Maastricht. Tijdens deze persconferentie krijgt u uitleg over de doelstellingen en toekomstplannen van de TechTop- organisatie.

De TechTop 2009 is een Euregionale manifestatie rond het centrale thema `Techniek en Technologie', die voortaan elke twee jaar wordt gehouden. Overheden en vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven uit Nederland, België en Duitsland ontmoeten elkaar voor het eerst om te praten over de toekomst van de Euregio op het gebied van technologie, innovatie, onderwijs en arbeidsmarkt.

Daarnaast maken maar liefst 14.000 leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs kennis met techniek en technologie in het Experience & Attractiepark TechTop4U.

Stimuleringsbijdrage en Jet-Net
Maar, er gebeurt meer. Tijdens de TechTop 2009 krijgen diverse Limburgse onderwijsinstellingen een bedrag van meer dan 1 miljoen euro overhandigd als stimuleringsbijdrage. Tevens tekenen een vijftal bedrijven een overeenkomst met Jet-Net. Daarmee treden ze toe tot het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Jet-Net is een samenwerkingsverband waarin het bedrijfsleven samen met de overheid, intermediaire instellingen en onderwijsorganisaties de handen inéénslaat om de instroom van leerlingen in technische HBO- en WO-studies te bevorderen. Er wordt een nieuw boek gepresenteerd over bekende bètapersoonlijkheden en uitgereikt aan Arie Kraaijeveld terwijl de OU een gratis studie aanbiedt.

Met andere woorden, TechTop 2009 is een unieke manifestatie. Want nooit eerder vond binnen de Euregio zo'n importante bundeling van krachten plaats!

Passe-partout voor media
Voor aanvang van de persconferentie wordt een persmap aan u beschikbaar gesteld. Daarin treft u uitgebreide informatie aan over TechTop 2009. Daarnaast krijgt u een passe-partout uitgereikt. Met dit toegangsbewijs heeft u de gehele dag toegang tot alle locaties en activiteiten tijdens TechTop 2009.

Indien gewenst kunt u de persmap ook opvragen via het secretariaat TechTop 2009, telefoon 0031 (0)475-396205. Verder kunt u zich uitgebreid laten informeren via de website van TechTop 2009: www.techtop.nl


Programma donderdag 2 juli

11.00 uur Ontvangst in perscentrum MECC Maastricht (uiteraard bent u al welkom vanaf de eerste plenaire sessie die begint om 9.30 uur in Auditorium 1 van het MECC!)

11.15 - 12.15 uur Presentatie doelstellingen en toekomstplannen
TechTop- organisatie door Jørgen Sørensen, voormalig topman bij DSM en voorzitter Stuurgroep TOA Nederland, Piet Keulers, Directeur TOA Limburg en Jan Kamminga, Voorzitter FME / CWM

Mogelijkheid tot het stellen van vragen

12.15 uur Afsluiting

Na afloop van de persconferentie is er gelegenheid voor het houden van interviews.


Ik zie er naar uit u op donderdag 2 juli te mogen ontvangen in Maastricht.

Hoogachtend,

Jørgen Sørensen
Voorzitter Stuurgroep TOA Nederland
Woordvoerder TECHTOP 2009

TechTop 2009

Ingezonden persbericht