Ontmoetingen met een onbekende bij all the people i didn't meet


Judith Nab/Espace in Amsterdam

Amsterdam, 20090630 -- Na Antwerpen, Teheran, Avignon en Delft is Judith Nab/Espace voor langere tijd te zien in Amsterdam.Van 2 tot en met 11 juli presenteert zij haar installatie All the people i didn't meet van 19.30 tot 00.00 uur op Festival Over het IJ. All the people i didn't meet ging in juni 2008 in premiere op "De Zomer van Antwerpen" en werd daar lovend ontvangen door publiek en pers. All the people i didn't meet gaat na Festival Over het IJ door naar Festival Teatro a Corte in Turijn.

All the people i didn't meet
Er is geen begin, er is geen einde, er zijn geen acteurs en er is geen vast scenario. `All the people i didn't meet` is een web van beeld en geluid in een met mist gevulde hal. Stoelen, zetels, tafeltjes staan verspreid door de ruimte als kleine, lichte bakens in het donker.

Woorden worden geprojecteerd. `Voor wie dit leest...', staat er. Schrijft de ene toeschouwer een ander?
Ziet de ander mij eigenlijk? Op een beeldscherm verschijnt een gezicht. Wie is er werkelijk in deze ruimte?

De bezoeker kan de andere bezoekers met een zekere afstand observeren, wanneer zij zich in de ruimte bewegen, geleid en vrij als zij zijn, in langzame tred - terwijl zij het gevoel voor realiteit verliezen, net als jij. Zij lijken droomfiguren in een vreemd ritueel.


Judith nab/espace
Espace werd in 1991 opgericht in Parijs door de Nederlandse Judith Nab. Zij studeerde en werkte 6 jaar in Parijs. Sinds 2000 is de organisatie gehuisvest in Amsterdam en heeft een eigen werkruimte in stadsdeel Bos en Lommer. Judith Nab/Espace werkt regelmatig in verschillende Europese landen, met nadruk op Frankrijk.

Samen met andere kunstenaars, componisten en onafhankelijke technici werkt Judith Nab/Espace aan installaties en beeldend theater, veelal zonder acteurs. Ze gebruikt hiervoor steeds allerlei nieuwe en oude media door elkaar heen: optische en mentale illusies, bewegende objecten, film, video, licht (en donker), samples, projecties, etc. Vaak is haar werk locatie-specifiek maar evenzeer maakt Espace theaterstukken geschikt voor de klassieke `black box'-theaters of installaties in een tentoonstellingscontext.


Credits all the people i didn't meet
artistieke leiding: Judith Nab, technisch ontwerp: Han de Jonge ,techniek: Mark Berghoef, Flo Moser. video: Pierre Duforeau, Jane Snijders, Judith Nab, soundscape: Simona Giacomini adviezen: Dirck Nab assistentie: Leonie Baars, zakelijke ondersteuning: Alfred Konijnenbelt, publiciteit: Leonie Dijkstra

Kijk voor meer informatie over Judith Nab/Espace en haar (toekomstige) projecten op www.judithnab.nl. Een van haar nieuwe projecten is ` De Grote Reis', een installatie voor kinderen in een (echte) bus in opdracht van Het Paleis in Antwerpen.





Ingezonden persbericht