Ingezonden persbericht- Persbericht -

Het verbond tegen de liefde - De Rommel Hemel
Poëtische voorstelling in een Amsterdamse kringloopwinkel

Op 3 juli 2009 gaat op het Over 't IJ Festival in Amsterdam de voorstelling De Rommel Hemel van Het verbond tegen de liefde in première. In kringloopwinkel De Lokatie in Amsterdam Noord regisseert Bertus Hana drie acteurs en medewerkers uit de winkel in een poëtische voorstelling over de verhalen achter het arsenaal van snuisterijen. De Rommel Hemel speelt na de première acht keer.

In De Rommel Hemel draait het om de wereld van de gelukszoekers, verzamelaars en liefhebbers van mooie spullen. Bert Hana draaide twee maanden mee in De Lokatie en verzamelde verhalen uit het stadsdeel: de verhalen achter de spullen die naar De Lokatie worden gebracht en de verhalen van de mensen die er werken. Hana verwerkte deze tot een theatrale, poëtische en absurdistische voorstelling.

De voorstelling wordt gespeel door acteurs Linda Savelkous, Suzanne Bakker en Gerrit Dragt samen met een Grieks koor van medewerkers van De Lokatie. Beeldend kunstenaar Erik Groen verzorgt het beeld. Voor de vormgeving en aankleding wordt gebruik gemaakt van de spullen uit de winkel, die 's middags gewoon te koop staan. Zodoende zal de voorstelling geen enkele avond hetzelfde zijn.

De Rommel Hemel gaat over het simpele geluk van de zon die doorbreekt of een vers kopje thee en over de ziel van een stadsdeel. Na de voorstelling wekt zelfs het meest alledaagse voorwerp de suggestie van een verhaal, een herinnering, een ziel.

Speeldata (vertrek bus bij Over 't IJ Festivalhart op de NDSM-werf):
* do. 2 juli, 19:30 uur - Try out

* vr. 3 juli, 19:30 - Première

* za. 4, di. 7, woe. 8, do 9, vr. 10 en za. 11 juli, 19:30 uur
* zo. 5 juli, 15:30 uur

www.overhetij.nl, www.hetverbondtegendeliefde.nl, www.berthana.nl,


---