Gemeente Nieuwegein


Nieuwegein Bruist!

donderdag, 18 juni 2009

En hoe! Van 3 tot en met 5 juli staat Park Oudegein in het teken van een festival zoals Nieuwegein niet eerder heeft beleefd. Drie dagen lang toont Nieuwegein zich van haar beste, meest bruisende kant. Met acts en activiteiten voor jong en oud. Met muziek, dans, cultuur, sport, lekkere hapjes en nog veel meer. Gratis en voor niks. Voor Nieuwegeiners, dóór Nieuwegeiners.

Nieuwegein Bruist! is veelzijdig. Op drie podia laten topacts, aanstormende artiesten, dj´s, culturele ensembles, dansers en dansgroepen, dichters, kinderkoren en de beste Nieuwegeinse amateurgezelschappen zich zien en horen. Twee podia zijn bestemd voor rock- en popmuziek. Daar schittert onder andere Stereo!, de nieuwe popgroep die van zich deed spreken in het tv-programma Rock Nation. Op het derde podium worden Afrikaanse strijdliederen gezongen, draagt een Afrikaanse dichter zijn gedichten voor en treden koren op. Ook diverse multiculturele dansgroepen zijn van de partij. Vrijdagavond staat in het teken van jongeren. Er is een drive-in show van radio 538, optredens van lokale dj´s en... Gio komt!

Veelzijdig programma

Maar Nieuwegein Bruist! is meer dan muziek en dans. Ook op sportief gebied kunnen bezoekers hun hart ophalen. Veel Nieuwegeinse sportverenigingen geven demonstraties. En bezoekers kunnen onder begeleiding klimmen, jeu de boulen, volleyballen en nog veel meer. Tot slot zijn er tal van kinderactiviteiten waaronder springkussens, ringsteken, schminken. Ook grotere kinderen zijn van harte welkom. Op de vijvers in het park kunnen ze vlotten bouwen of meewerken aan het maken van een touwbrug.

Aanleiding voor het festival

Aanleiding voor het festival is het 15-jarig jubileum van de stedenband tussen de gemeente Nieuwegein en haar partnersteden Rundu (Namibië) en Pulawy (Polen). En Stichting Geinbeat bestaat dit jaar 15 jaar. Het jaarlijkse Geinbeatfestival, bekend om zijn stevige pop- en rockmuziek, vindt daarom eveneens dit feestweekend plaats. Stichting Parkdagen, dat om het jaar de Parkdagen in Park Oudegein houdt, sluit ook aan.

Groen festival

Nieuwegein Bruist! is een groen festival. Duurzaamheid staat voorop. Op verschillende vlakken neemt de organisatie maatregelen. Het terrein blijft schoon door overal afvalbakken te plaatsen en er is continue een opruimploeg actief. Er zijn taps en duurzame statiegeldbekers in plaats van flesjes bier en fris. Publiciteit genereren we vooral via radio, tv en digitale middelen (website, twitter, hyves, promotiefilmpje) om onnodig papierverbruik en afval te voorkomen. We stimuleren het gebruik van OV en fiets en beschermen het groen in het park. Deze aanpak past bij het beleid dat de gemeente Nieuwegein ontwikkelt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Meer informatie?

Kijk voor het volledige programma van het festival, het promotiefilmpje en meer op de website http://www.nieuwegeinbruist.nl/

Volg de laatste ontwikkelingen van het festival op twitter.com/ngeinbruist

En meld je aan op nieuwegeinbruist.hyves.nl

Nieuwegein Bruist! is een initiatief van de gemeente Nieuwegein, werkgroep Rundu, initiatiefgroep Pulawy, Stichting Geinbeat, Stichting Parkdagen en Stichting Welzijn Nieuwegein. Rabobank is hoofdsponsor van het festival.