Gemeente Hoogeveen

2-7-2009
Stichting Centrummanagement en gemeente ondertekenen uitvoeringsovereenkomst

De Stichting Centrummanagement en de gemeente ondertekenen 3 juli voor de periode 2010-2014 een uitvoeringsovereenkomst om samen te komen tot een verdere versterking van het centrum van Hoogeveen.

Belangrijk onderdeel in deze overeenkomst is dat er een ondernemersfonds -ook wel de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) genoemd- zal worden opgericht, wat van en voor ondernemers in het centrum van Hoogeveen zal worden ingezet. Kort gezegd maakt de BIZ het mogelijk dat alle ondernemers gezamenlijk investeren in het centrum met als doel een beter renderend economisch stadscentrum. Alle ondernemers in het centrum betalen dus mee, waarbij de ondernemersbijdrage gekoppeld is aan de WOZ-waarde van het pand. De gemeente zorgt voor de inning van het geld en draagt dit vervolgens als subsidie over aan de Stichting Centrummanagement. Voor een periode van vijf jaar is de stichting hiermee verzekerd van een stevig ondernemersfonds om het centrum van Hoogeveen een impuls te geven en meer bezoekers naar het centrum te trekken. Naast dit ondernemersfonds draagt ook de gemeente Hoogeveen jaarlijks bij aan de organisatie van evenementen in het centrum.

Actieplan 2010
De Stichting Centrummanagement Hoogeveen gaat een actieplan voor 2010 opstellen, waarin wordt aangegeven welke acties vanuit het ondernemersfonds zullen worden uitgevoerd. Hierbij wordt o.a. gedacht aan nieuwe LED-feestverlichting, de introductie van 'hanging baskets' (bloembakken) door het hele centrum en kwalitatief hoogwaardige evenementen die meer mensen naar Hoogeveen moeten gaan trekken. De gemeente zorgt voor de inning van dit fonds en draagt dit vervolgens als subsidie over aan de Stichting Centrummanagement Hoogeveen. Dit najaar gaat de Stichting Centrummanagement alle ondernemers in het centrum verder over het actieplan voor 2010 informeren. Op 21 september zal hiervoor een ondernemersavond in De Tamboer worden georganiseerd.

Zie ook de website van de Stichting Centrummanagement: www.centrum-hoogeveen.nl.

Afzender: gemeente Hoogeveen en de Stichting Centrummanagement