Politie Haaglanden

Persberichten 3 juli

Haaglanden, 03-07-2009

Politie zoekt getuigen zeer ernstig ongeval

Den Haag De verkeerspolitie is op zoek naar getuigen van een zeer ernstig ongeval op de Koningin Emmakade met de Elandstraat. Woensdagavond 1 juli om 23.30 uur raakte een 22-jarige vrouw uit Den Haag zwaargewond bij deze aanrijding. De vrouw stak met haar fiets de kruising over in de richting van de Elandstraat. Op het moment dat zij de kruising overstak werd zij aangereden door een rode BMW (3-serie) met een Bulgaars kenteken die vermoedelijk met hoge snelheid door rood licht reed en de vrouw schepte. Zij raakte daarbij zwaargewond en brak onder andere haar nek. De BMW reed na het ongeval door, maar verloor op de plaats van het ongeval zijn kentekenplaat. Een getuige meldde dat de bestuurder doorreed richting de Noord-West Buitensingel. Deze getuige sprak over het mogelijk racen van de bestuurder met een of twee andere voertuigen. Politieagenten vonden de volgende ochtend omstreeks kwart voor elf in de Tienhovenselaan de bewuste auto die aan de voorzijde zwaar beschadigd bleek te zijn. De politie is nadrukkelijk op zoek naar getuigen die kunnen verklaren wie er heeft gereden of informatie kunnen geven die helderheid kan geven in het ongeval. Informatie kan worden doorgeven aan de verkeerspolitie van Politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Den Haag/Scheveningen De recherche van Bureau Scheveningen is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Een vrouw werd woensdag 24 juni 2009 om 06.45 uur ter hoogte van het Appel-theater aan de Duinstraat door een man op het trottoir mishandeld. Een nog onbekend gebleven automobilist heeft hulp geboden aan deze vrouw. De politie is nadrukkelijk op zoek naar deze onbekende bestuurder en andere getuigen van het incident. Bent u getuige geweest van deze mishandeling? Kent u de onbekende bestuurder? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vecht- en steekpartij

Den Haag Politieagenten hielden donderdag 2 juli om 18.45 uur een 17-jarige Hagenaar als verdachte van een steekpartij. Ongeveer 20 man raakte betrokken bij een vechtpartij in een strandtent aan het Savornin Lohmanpad. Daarbij liep een 19-jarige man uit Voorburg een steekwond aan zijn been op. De dader was gevlucht, maar de politie kreeg een goede omschrijving van hem mee. Agenten zochten de omgeving af naar een man met zelf een bebloed gezicht en ontbloot bovenlijf. Politieagenten van het kustdetachement vonden de jongeman in de omgeving en hielden hem aan. De politie onderzoekt de toedracht van de vecht- en steekpartij. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Dronken in een niet verzekerde auto

Den Haag De politie hield donderdag 2 juli om 20.45 uur een 36-jarige Hagenaar aan in de Plesmanstraat. Tijdens een controle bleek dat de auto waarin de Hagenaar reed niet verzekerd en APK-gekeurd was. Aan het politiebureau legde de man een blaastest af waaruit ook nog bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 480 ugl.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Den Haag/Loosduinen Tijdens een snelheidscontrole op donderdag 2 juli om 19.40 uur maakte een 58-jarige Hagenaar het wel heel erg bont. Met een snelheid van 115 km/u reed hij over de Lozerlaan waar 50 km/u is toegestaan. Gevolg was dat de man zijn rijbewijs in moest leveren en een flinke bekeuring kreeg.

Fietser gewond bij aanrijding

Den Haag/Loosduinen Een 15-jarige Hagenaar raakte donderdag 2 juli rond 10.00 uur gewond bij een aanrijding met een auto. Volgens een getuige stak de fietser met grote snelheid en zonder te kijken de kruising van de Hoefbladlaan met de Aronskelkweg over. De bestuurster van de auto, een 61-jarige vrouw uit Monster, zag de fietser niet aangekomen en kon een aanrijding niet voorkomen. Het ambulancepersoneel vervoerde de fietser met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Zonder gordel en door rood

Den Haag Agenten hielden donderdag 2 juli om 13.45 uur een Pool en een Hagenaar (beiden 27 jaar) aan voor diverse overtredingen. De agenten reden op de kruising met de Pasteurstraat door het groene verkeerslicht toen zij bijna werden aangereden door een auto die duidelijk door het rode licht reed. Bij de controle bleek zowel de bestuurder als de bijrijder geen gordel te dragen. Omdat mannen geen rijbewijs of identiteitsbewijs konden tonen, namen de agenten ze mee naar het politiebureau voor verder verhoor. Nadat het rijbewijs van de bestuurder en het identiteitsbewijs van de bijrijder naar het politiebureaus was gebracht, konden de mannen met een bekeuring weer naar huis.

Behoefte aan kleingeld?

Den Haag De dief die donderdag 2 juli om 13.15 uur zijn slag sloeg op een school aan het Helena van Doeverenplantsoen had blijkbaar behoefte aan kleingeld. Hij brak het geldkluisje van een printer open en rende met de buit de school uit. Een vrouw die in de school aanwezig was, had een klap gehoord, merkte vervolgens dat het printerkluisje opengebroken was en zag iemand de school uitrennen. De politie hield drie Haagse jongens aan van 15 en 16 jaar die mogelijk met de diefstal te maken hebben en nam ze mee naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht.

Diefstal met geweld

Den Haag De politie hield vrijdag 3 juli om 0.06 uur een 23-jarige man uit Den Haag aan, die even daarvoor met geweld een 41-jarige prostituee had beroofd. De vrouw was aan het werk in de Doubletstraat en liet de man binnen omdat hij zich voordeed als potentiële klant. Toen de man eenmaal binnen was, bedreigde hij de vrouw en eiste geld. Er ontstond een worsteling, waarbij de man zichzelf verwondde. Uiteindelijk ging hij ervandoor met 300 euro. Op straat liep hij echter recht in de armen van een agent, die de man aanhield en overbracht naar een politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Agressie in het verkeer

Den Haag De politie hield donderdag 2 juli een 21-jarige man uit Den Haag aan die een 27-jarige plaatsgenoot had mishandeld op straat. De 21-jarige man reed om 13.10 uur met zijn auto in de Wagenstraat toen hij bijna twee voetgangers aanreed. Toen de voetgangers hier wat van zeiden, werd de automobilist agressief en gooide hij een koevoet naar de Hagenaar, die hierdoor verwondingen opliep. De automobilist ging er vervolgens vandoor. Doordat zijn kenteken bekend was, kon de politie de agressieve man even later aanhouden op het Hobbemaplein

Politie zoekt getuigen mishandeling

Wassenaar De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Groot Haesebroekseweg. Een 15-jarige jongen werd woensdag 1 juli om 23.00 uur ter hoogte van de Schouwweg al fietsend door een groep jongeren mishandeld en belaagd.Bent u getuige geweest van deze mishandelling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aanrijding in supermarkt

Rijswijk Een 61-jarige man in een invalidenwagentje veroorzaakte donderdag 2 juli onbedoeld een aanrijding in een supermarkt aan het Hendrik Ravesteijnplein. De man bleef met zijn vinger achter de gashandel hangen waardoor het wagentje doorschoot. Een 83-jarige vrouw kwam daarbij ten val. De GGD vervoerde de vrouw ter controle naar het ziekenhuis.

Tuinset gestolen

Zoetermeer Een 47-jarige Zoetermeerder deed donderdag 2 juli aangifte van diefstal van zijn tuinset. s Avonds had hij nog tot middernacht in de voortuin gezeten en s ochtends om 06.30 uur zag zijn vrouw dat de tuinset, een tafel en vier stoelen, gestolen was. De politie onderzoekt de zaak. Heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? neemt u dan contact op met bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. op 0800-7000.