Gemeente Winschoten


Renovatie Sterrebos afgerond met opening hertenkamp en onthulling socialsofa

Op dinsdagmiddag 23 juni heeft wethouder Dineke van den Bergh het hertenkampje in het Sterrebos in Winschoten feestelijk geopend. Met de onthulling van een socialsofa, die o.a. gemaakt is door kinderen van basisschool De Leilinde, is tevens de renovatie van het Sterrebos afgesloten.

Landschapsbeheer Groningen heeft, na een grondige inventarisatie, het achterstallig onderhoud in het bos aangepakt. De waterhuishouding in het bos is hersteld, paden zijn verhard en er zijn nieuwe banken geplaatst. Ook is het hertenkamp op uitdrukkelijk verzoek van het wijkteam Centrum en de bewonerscommissie van de Vierwindenbuurt weer in oude glorie hersteld. Leerlingen van praktijkopleiding De Flint hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Er zijn broedkisten, legkisten, een ruif voor de grotere dieren en een aantal stalen boomkorven gemaakt, die de bomen binnen de omheining beschermen.

Het college van B&W heeft, in overleg met het Openbaar Ministerie, besloten het geheel te bewaken met een aantal camera's die 24 uur per dag alle bewegingen in de directe omgeving registreren. Iedere vorm van vandalisme zal aan de hand van deze camerabeelden door het Openbaar Ministerie streng worden vervolgd. Daders zullen, naast een gepaste strafmaat, daarbij ook geconfronteerd worden met het betalen van een schadevergoeding. Met deze maatregel hoopt de gemeente Winschoten een eind te maken aan de niet aflatende reeks vernielingen.