Ingezonden persbericht


Hippe Plakkies een enorm succes
TERENCE NEEMT LAATSTE PLAKKIES MEE UIT ZUID AFRIKA NAAR NEDERLAND

Amsterdam 3 juli 2009 - Ze zijn nagenoeg uitverkocht. De eerste collectie van de Plakkies zijn over de toonbank gevlogen en blijken een enorm succes. In korte tijd zijn er al 18.000 exemplaren verkocht. De slippers uit Zuid-Afrika, een initiatief van KidsRights en de TU Delft, zijn ontworpen door de bekende schoenenontwerper Jan Jansen. De winst van de Plakkies verkoop gaat in zijn geheel weer terug naar projecten in Zuid-Afrika.

BEZOEK TERENCE
Terence, het gezicht van de Plakkies hier in Nederland, werkt in Zuid-Afrika in de fabriek. Naar aanleiding van het succes die de commercials met Terence op de Nederlandse televisie hebben, en de schare fans die hij heeft op Hyves, Facebook en Twitter, komt Terence volgende week naar Nederland. Terence zal hier helpen om de laatste Plakkies van deze editie te verkopen. Hij gaat een tour maken door heel Nederland en brengt een bezoek aan iedereen die zich de afgelopen tijd heeft ingezet om Plakkies hier een succes te maken. Terence gaat zeker proberen nog meer mensen enthousiast te maken om Plakkies toe te voegen aan hun slippercollectie.

PLAKKIES
Nadat ze afgelopen 13 mei op de Dam in Amsterdam zijn gelanceerd, blijken de Plakkies een echt succes te zijn geworden. Twee studenten van de TU Delft, hebben samen met de Nederlandse stichting KidsRights een slipperfabriek opgezet in Durban, Zuid-Afrika. De slippers zijn ontworpen door Jan Jansen en de kleurrijke patronen zijn ontworpen in samenwerking met kinderen in Zuid-Afrika . De zool is gemaakt van oude autobanden, waar in Zuid-Afrika een enorm overschot aan is.

DUBBEL GOED
In een gebied waar meer dan 70% werkeloos is en 30% HIV geïnfecteerd, hebben inmiddels 70 inwoners een baan gekregen in deze slipperfabriek. Dankzij deze baan, vaak na jarenlange werkeloosheid, kunnen zij weer een bestaan opbouwen. Met dit salaris kan elke werknemer zichzelf en 10 anderen in zijn omgeving onderhouden. Door dit initiatief krijgen dus ruim 700 mensen weer een toekomst! Daarnaast zorgt deze fabriek voor een lokale economische impuls. In Nederland is er grote medewerking verleend door winkelketens die Plakkies verkopen zonder daar zelf winst op te maken. Mede door vele andere bedrijven die belangeloos geld en middelen hebben aangeboden kan de winst terugvloeien naar de KidsRights weeskinder-projecten in Zuid-Afrika.

De Plakkies hebben een winkelprijs van 445,- Rand, oftewel ¤ 39,95. De laatste plakkies zijn onder andere te koop bij de Bijenkorf, America Today, Dr. Adams, Van Dalen, Open 32, Five Pocket, Tent, en The Stone. Kijk voor meer informatie op www.plakkies.co.za

KIDSRIGHTS
De Nederlandse stichting Kidsrights komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Hiervoor biedt Kidsrights directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen èn vraagt om aandacht voor hun positie en hun rechten. KidsRights helpt door bestaande, goedlopende projecten te financieren. Kidsrights biedt een podium aan kinderen die vaak niet zelf de aandacht van de wereld kunnen trekken. Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu het al zo treffend zei: 'Kidsrights seeks to give a voice to the voiceless.'


Noot voor redacties
Noot voor de redactie/