Velthuyse & Mulder Orange; jaarlijks polo toernooi voor het hele gezin 13/05/2009 16:33

PR Newswire

VOORSCHOTEN, Het Nederland, May 13 /PRNewswire/ -- Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2009 vindt de Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer Orange plaats. Renbaan Duindigt Wassenaar wordt wederom getransformeerd tot het feestelijke podium voor dit jaarlijks terugkerende polo toernooi. Dit stijlvolle sportevenement zal het hele gezin uitstekend weten te vermaken.

Poloclub Wassenaar organiseert al enkele jaren de Orange, een polo toernooi waarbij 6 teams het tegen elkaar opnemen. Dit jaar kan er wederom genoten worden van de prestatie van de deelnemende teams. Geheel in stijl met champagne om zakenrelaties te vermaken of als gezellig familie uitje, polo is een sportevenement voor iedereen. Rondom de polowedstrijden worden er verschillende activiteiten voor het publiek verzorgt. Zo kan het publiek tussen de wedstrijden door de losgeslagen pollen aantrappen en kunnen de kinderen zich vermaken met ponyrijden en rondleidingen door het stallencomplex.

De wedstrijden worden gespeeld van 12.30 tot 18.30.
Aansluitend vind op zaterdag een authentieke Argentijnse barbecue plaats met live muziek en DJ's. Op zondag wordt na de uitreiking van de V? Orange Cup het weekend traditioneel afgesloten met een Indische Rijsttafel.

Voor dit spectaculaire V? Orange polo toernooi zijn er
arrangementen te bestellen via de website http://www.a-day-at-the-races.nl. Ook voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website. Onder het kopje polo vind u alle mogelijkheden op een rij.

Polospel

Polo is een balspel dat te paard gespeeld wordt door 2 teams bestaande uit 4 spelers op een veld van ongeveer 270 x 150 meter. De ruiters spelen met een bamboe stick (mallet) met een dwarshout aan het eind, zodat ze de bal kunnen spelen zonder af te stijgen. Het is de bedoeling dat elk team zoveel mogelijk doelpunten scoort. Tijdens het spel kunnen paarden snelheden tot 60 km/u en de bal snelheden tot 150 km/u bereiken. Daardoor kan het spel zich in 10 seconden van de ene kant van het veld naar de andere kant verplaatsen. De snelheden en kracht van de paarden in combinatie met de behendigheid van de spelers maakt polo uitermate spectaculair voor spelers en toeschouwers.

Noot voor de redactie -