KNWV

Vrijbuiterweekend 2009

vrijdag 26 juni 2009

De zomervakanties gaan binnenkort beginnen. Dit is tevens de periode voor de traditionele zeilevenementen. In het weekend van 4 en 5 juli aanstaande zal de 47ste editie van het Vrijbuiterweekend op de Loosdrechtse Plassen het spits afbijten. Vele open klassen zijn hierbij vertegenwoordigd en zorgen er al vele jaren voor dat dit evenement zich het grootste weekendzeilevenement op de plassen en meren mag noemen. Met een enkele uitschieter van 350 deelnemende boten is het aantal deelnemers de afgelopen jaren zeer stabiel rond de 300 boten . Ook voor dit jaar wordt dit aantal verwacht.

De wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag vanaf 10.00 uur gevaren. Voor alle klassen staan 4 wedstrijden geprogrammeerd. De verwachting is dat de Pampus klasse ook dit jaar weer dermate vertegenwoordigd zal zijn dat er in 2 groepen gestart zal gaan worden. De Spankerklasse heeft verzocht dit jaar mee te mogen doen en zal de opengevallen plaats van de Valkklasse (vanwege een NK elders) innemen. Ook voor de Starklasse is op hun verzoek een startplaats gemaakt. Beide klassen zijn zeer leuk om naar te kijken. De Spanker vanwege de mooie houten boten met prachtige spinakers en de Star vanwege het zeer indrukwekkende zeiloppervlak en zullen beide voor voldoende spektakel zorgen. Dit zonder de andere klassen tekort te doen overigens. Het belooft wederom een zeer kleurrijk en bezienswaardig evenement te worden.

Omdat de finish altijd voor de toren bij de Vrijbuiter plaatsvindt, is er voor de toeschouwers vanaf de wal veel te zien. Zondag na de laatste wedstrijd zal de prijsuitreiking plaatsvinden waarbij live muziek voor de nodige sfeer op de wal zal zorgen.

De Vrijbuiter kan dit weekend door iedereen bezocht worden. Men moet voor de honden even een oppas zoeken, deze worden op het terrein niet toegelaten.

GWV De Vrijbuiter is te vinden op de Oud-Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht en op internet www.gwvdevrijbuiter.nl en
www.vrijbuiterweekend.nl

De inschrijving sluit op 28 juni a.s.. Deelnemers die zich tijdig opgeven worden ook in het programmaboekje vermeld. Na- inschrijving is mogelijk maar hieraan zijn extra kosten verbonden. Schrijf u dus tijdig in.

Wij zien u allen graag aan de start of als toeschouwer bij de finish.

Wedstrijdcomité
G.W.V. De Vrijbuiter