Gemeente Edam-Volendam

Zaterdag 4 juli - Mega Piraten Festijn aan terrein Oosterweg

Zoals bekend zou op het weiland aan de Zeddeweg, gelegen tegenover het Van de Valk Motel Volendam a.s. zaterdag 4 juli het Mega Piraten Festijn worden gehouden. Afgelopen vrijdag werd begonnen met de opbouw van de tent, toen bleek dat het terrein niet geschikt was om daar het evenement te houden. Door de zwakke bodemgesteldheid traden er verzakkingen op. In allerijl moest naar een andere locatie worden gezocht. Deze is gevonden en wel op het weiland in de Purmer op de hoek van de Provinciale Weg N244 en de Oosterweg.

Deze week is in goed overleg met de gemeente, politie, brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en de organisator van het evenement, hard gewerkt om alles te regelen om op die plek het evenement te houden. De vergunningen voor de verplaatsing konden daarom worden verleend. Dit betekent dat het Mega Piraten Festijn door kan gaan op zaterdag 4 juli.
De tent is open vanaf 18.30 uur. Het Festijn begint om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur.
Langs de wegen, ook langs de N244 en N247, worden borden geplaatst om de bezoekers die met de auto komen te verwijzen naar de parkeergelegenheid. Er is grote parkeergelegenheid op het weiland aan de Oosterweg tegenover het evenemententerrein. Op verschillende punten worden verkeersregelaars ingezet om bezoekers op te vangen en het verkeer in goede banen te leiden. Voor inwoners van de gemeente Edam-Volendam rijden er gratis pendelbussen naar de tent en na afloop weer terug. De pendelbussen stoppen in de Zeestraat (Febo) en bij het busstation Edam. De pendelbussen rijden van 18.00 uur to 02.30 uur.