Ingezonden persbericht

Persbericht 2 juli 2009

Radio 1 RadioLab op zaterdag 4 juli:

'De Leesclub Ontmoet...’

Vanuit het Radio 1 RadioLab komt zaterdag het vernieuwende programma 'De Leesclub Ontmoet...' (NPS). De populariteit van leesclubs neemt toe. Maar wat wordt er in een leesclub eigenlijk besproken en door wie? In De leesclub Ontmoet... het antwoord op deze vragen naar aanleiding van het boek 'De Literaire Kring' door Marjolijn Februari, waarin een leesclub een belangrijke rol speelt. Marjolijn is aanwezig in de studio en gaat in gesprek met vier echte leesclubleden; presentatiecoach Machteld Kooij, journalist Bianca Bartels, journalist en filmmaker Nynke La Porte en Kunstof-redacteur en regisseur Carine van Santen.

In De Leesclub Ontmoet... blijkt hoe persoonlijk lezen is, hoe triviaal en intelligent de vragen zijn die lezers aan de schrijver willen stellen, hoe spannend de schrijver het vindt om ondervraagd te worden door zijn lezers en hoeveel je kunt leren over een boek in een uur. In De Leesclub Ontmoet... draait het om het overbrengen van passie voor het lezen door de lezers zelf. Luisteraars kunnen tijdens de uitzending ook zelf vragen mailen naar leesclub@nps.nl of twitteren.

De Leesclub Ontmoet... is zaterdag 3 juli tussen 20.00 en 21.00 uur te horen op Radio 1.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur (met uitzondering van 4 juli, dan is de uitzending tussen 20.00 en 21.00 uur) een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit twaalf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl