Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

i.v.m. LANDELIJKE VETERANENDAG DAMETIN 4 JULI 2009 te Dalen


---

DAMETIN-VETERANENDAG IN NIEUWE VORM

Zoals vorig jaar al was aangegeven, zal de 15e Veteranendag Dalen (Dametin) dit jaar kleiner van opzet zijn. "Mede doordat de deelnemende veteranen uit de afgelopen jaren ruim de 80 jaar zijn gepasseerd, wordt het steeds moeilijker voor hen - als ze dat nog wensen - om verre afstanden te reizen", vertelt de voorzitter. "In de beginjaren mochten we bijna 2000 (!) deelnemers verwelkomen". Nu voor 2009 hebben zich nog bijna 250 veteranen aangemeld.

Er staat dit jaar ook geen grote tent meer opgesteld in het dorp. De deelnemers zullen ontvangen in het centrum van Dalen in zaal "Cornelis". Het programma is met ingang van dit jaar ook korter geworden:

Vanaf 10.00 u Ontvangst bij reünisten bij Café Restaurant Cornelis

11.30 u Officieel begin met welkomstwoord, door ceremoniemeester J. Mol.

12.00-13.30 u Nasi-maaltijd in zaal Cornelis (alleen voor aangemelde reünisten)

13.30 u Vertrek naar monument

14.00 u Ceremonie en vlaggenparade bij monument - naast De Spinde.

14.45 u Einde ceremonie bij monument, - tevens einde officieel programma.

Bij het monument zal Burgemeester B. Bouwmeester spreken en dhr. L. Noordzij (namens het Veteraneninstituut). Eveneens zal mw. Steenstra een declamatie verzorgen. Hierna zullen kransen gelegd worden door de Gemeente Coevorden, Vertegenwoordiger van Defensie en het bestuur van Dametin. Ook zullen weer drie leerlingen van de BWB-school uit Dalen, de veteranendag meemaken. Dit jaar zijn dat: Myrthe Bos, Sven Meiringh en Lise Pieper.

Voor meer informatie over Dametin: zie ook www.dametin.nl


---