Gemeente Brummen


Bijzonder verkeersbord

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-07-2009)

Tijdens de straatspeeldag van 10 juni konden kinderen in Brummen een eigen verkeersbord ontwerpen. De jury, bestaande uit wethouder Van Ooijen en afgevaardigden van de wijkraad Rhienderen en de Stichting Welzijn Brummen (SWB), wees Demi Brugman uit Brummen als winnaar aan. Op dinsdag 30 juni plaatste medewerkers van de afdeling beheer het winnende verkeersbord bij het zebrapad van de Bengelenburg en in de Meengatstraat in Brummen.

De straatspeeldag is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op verkeersonveilige situaties. Tijdens deze dag wordt een straat afgesloten voor het verkeer, zodat de kinderen vrij en zonder gevaar van autos en ander verkeer op straat kunnen spelen. Dit jaar speelden de kinderen in Brummen op de Pinksterbloem, de kinderen in Eerbeek rondom basisschool De Triangel.

De kinderen waren reuze enthousiast. Het zonnetje scheen en iedereen bleef lang spelen. Wat dat betreft was het een topmiddag op beide locaties liet Ellen Lammersen, projectmedewerker van de Stichting Welzijn Brummen, weten. Op de website www.straatspeeldagisleuk.nl staan fotos en filmpjes van de straatspeeldag 2009 in Brummen en Eerbeek.