Politie Groningen

Zaterdag 4 juli 2009

Provincie Groningen, 04-07-2009

Leek: automobiliste geeft geen voorrang

Bij een verkeersongeval op de Waezenburglaan in Leek is vrijdagmorgen een 58-jarige fietsster uit die plaats gewond geraakt. Een even oude automobiliste uit Leek kwam vanuit de Nijenoertweg en reed zonder goed uit te kijken de Waezenburglaan in. Ze gaf daarbij geen voorrang aan de vrouw op de fiets. Die kwam met haar hoofd tegen de auto en viel op het wegdek. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan.

Groningen: beschonken man rijdt tegen brug

Een 42-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht in beschonken toestand tegen een brug op de Oosterhamrikkade tot stilstand gekomen. De man was door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en raakte een boompje. Via de naastgelegen brug kwam hij tot stilstand. Toen agenten bij het incident kwamen ontstond een korte discussie over wie achter het stuur had gezeten. Al snel bleek het de 42-jarige Stadjer te zijn. Uit een blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. De ademanalysetest wees uit dat het promillage in zijn bloed bijna 1,1 was. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ruzieschoppers aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. De 22-jarige inwoner van Groningen en een man die zijn identiteit niet prijs wilde geven, zouden volgens omstanders vervelend zijn geweest. Daarbij had het duo het voorzien op een 25-jarige Groninger en een 26-jarige Amsterdammer. De slachtoffers kregen klappen en schoppen. Gewaarschuwde agenten wisten de ruzieschoppers vast te houden. Ze zijn in een cel gezet.

Groningen: scooterbestuurder gewond aan knie

Een 19-jarige scooterbestuurder uit Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een aanrijding op de Noodweg in zijn woonplaats. Een 51-jarige taxichauffeur uit Groningen wilde van de Noodweg afslaan naar de Maresiusstraat en zag de scooteraar over het hoofd. De Stadjer kon een aanrijding niet voorkomen. De 19-jarige is met knieletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Veendam: Drentse tiener zorgt voor ophef in zwembad

De politie heeft vrijdagmiddag in een zwembad in Veendam een 17-jarige jongen uit de Drentse gemeente De Wolden aangehouden. De tiener gedroeg zich vervelend in het zwembad en was meerdere keren door het personeel voor gewaarschuwd. Toen de Drent met een plastic stoel van de glijbaan ging was de maat vol. De jongen moest het zwembad verlaten, maar dit weigerde hij. Geïnformeerde politieagenten vorderden de zwembadbezoeker weg te gaan. De amokmaker werd vervelend en wilde het zwembad niet verlaten. Bovendien wilde hij zijn naam niet opgeven. Toen agenten de puber vertelden dat hij was aangehouden voor lokaalvredebreuk, sloeg de jongen om zich heen. Een van de politiemensen werd drie keer in het gezicht en op het hoofd geslagen. Na diverse strubbelingen kon de 17-jarige in de boeien worden geslagen. Op het politiebureau is hij verhoord. De agent en het zwembad doen aangifte.

Groningen: fietsers onderuit

De politie heeft vrijdag in Groningen twee keer geassisteerd bij eenzijdige fietsongevallen. Op de Westerhaven ging s middags een 55-jarige inwoner van Groningen onderuit. Hij toucheerde vermoedelijk met zijn wiel een voor hem rijdende fietser. De Stadjer is met schouderklachten naar een ziekenhuis gebracht.

s Avonds ging op de Stadsweg een 50-jarige Groninger onderuit. De man werd niet lekker en zag een stilstaande auto over het hoofd. Hij reed hier frontaal tegen aan. De fietser is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw mishandeld door insluiper

Een 57-jarige bewoonster van de Groningse wijk Beijum is vannacht in haar woning mishandeld door een insluiper. De vrouw had een buitendeur op een kier laten staan zodat haar woning kon afkoelen. Plotseling zag ze rond 3.00 uur een onbekende man in haar kamer staan. Die heeft haar geschopt en geslagen. De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld. De politie is na de melding direct met een onderzoek gestart. Het slachtoffer doet aangifte.

Provincie Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagmiddag en -nacht op diverse plaatsen bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Reiderland is in de Hemendwarsstraat in Stadskanaal betrapt. Agenten zagen hem met hoge snelheid door die plaats rijden. Bij een geldautomaat zette hij zijn auto stil. Uit de alcoholtest bleek dat de beginnend bestuurder 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is vier keer de toegestane hoeveelheid voor beginnende bestuurders. De man was in mei ook al betrapt op het rijden onder invloed. De politie heeft het rijbewijs in beslag genomen.

Veendam - Een 27-jarige fietser uit Veendam slingerde vrijdagnacht zo erg door de FJ de Zeestraat dat agenten het niet vertrouwden. De man had bovendien geen verlichting op zijn rijwiel. De Veendammer had 1,3 promille alcohol in zijn bloed.

Meeden Een 21-jarige fietser uit Muntendam had het vrijdagnacht in Meeden ook niet meer onder controle. Hij had op de Hereweg bijna de hele weg nodig om vooruit te komen. De Muntendammer voerde ook geen verlichting en dit leverde gevaarlijke situaties op. Op het politiebureau werd duidelijk dat de bestuurder ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had.

Groningen In de Plutolaan in Groningen werd s nachts een 34-jarige snorfietser uit die plaats aangehouden. De Stadjer had te diep in het glaasje gekeken. Het alcoholpromillage bedroeg 1,0 promille.