Ingezonden persbericht


Persbericht

Have a Nice Day Festival viert 5-jarig jubileum
Achterhoeks dance festival komt met opzienbarende programmering

Eibergen, 4 juni 2009 - Na vier zowel geslaagde als verrassende edities beleeft Have a Nice Day Festival op 4 juli 2009 haar vijfde verjaardag. Om deze mijlpaal niet geruisloos voorbij te laten gaan, pakt de organisatie flink uit met een fris, tijdloos en breed (muzikaal) programma.

In vier jaar tijd is Have A Nice Day Festival uitgegroeid tot hèt cultfestival van Oost Nederland. Een festival waar mensen van heinde en verre naar toe komen, omdat het simpelweg iedere keer weer raak is: het publiek is weergaloos, de muziek verademend en de ambiance ongekend. Het festival straalt in al haar ongedwongenheid, en dat is dan ook het devies. Have a Nice Day Festival laat je pretentieloos feesten en genieten op een originele locatie met fijne mensen voor een betaalbaar Achterhoeks prijsje.

Een groot deel van de programmering is net als vorig jaar in samenwerking met hosting partners vormgegeven. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn Pathfinder en Artic Boogie erbij, die dit jaar versterkt worden door Deventer Dub Sessions en de Nijmeegse jonge honden van Vier. Samen met de organisatie van Have a Nice Day hebben zij een programma op weten te tuigen waar vrijwel niemand die dance een warm hart toe draagt omheen kan. Een kleine greep uit het aanbod: live-acts van Border Community paradepaardje Nathan Fake, de warmbloedige Aril Brikha en de smaakvolle veteraan Stephen Brown, DJ-sets van rots in de technobranding Lady Aïda en de Kosovaar Likatek zijn enkele hoogtepunten van Have a Nice Day 2009. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Have a Nice Stage:
Nathan Fake
Aril Brikha (live)
Stephen Brown (live)
Likatek
Jay Davis
Brent Roozendaal & Ste
Pitto (live)
Darko Esser (live)
Mark Wanders & Camiel
Christoph Voorn & Maarten Alberti

Pathfinder & Deventer Dub Sessions:
Edwin Oosterwal
Camiel Daamen (live)
Tim Woestenenk & Sense Unique
Ferdi Blankena
Jason Shae
Gewaagde Zwagers (live)

Artic Boogie & Vier:
Lady Aida
Endfest & Baz Reznik
Javar
HerrFer
Raoul Santos (live)
Roger Gerressen
Thijs Leenders
Rick Vio
Ranz Und Tanz

Naast het muzikale programma is er ook aandacht voor andere festivaltechnische zaken. Zo is er dit jaar opnieuw een prachtige sprookjestuin en komt Willing Wheels weer met hun oude lijnbus naar Eibergen om eenieder te voorzien goed eten voor een betaalbare prijs. En liever een goede cocktail dan een bier, wijn of fris? Dan kun je terecht bij de Have a Nice Cocktail Bar op het festival. Koffie nodig? Kom dan even langs Liesbeth. Zij kan als geen ander je cafeïneshot voor de dag schotelen. Als klap op de vuurpijl is er oogstrelend werk van Vingerverf, die de aangewezen VJ voor het hoofdpodium is, en Lobke Burgers, die al jaren vriend en vijand verrast met haar tot de verbeelding sprekende objecten.

Één ding is in ieder geval zeker. Have A Nice Day staat garant voor een ferme dag vol vertier, een dag waar iedere rechtgeaarde liefhebber naar uit kan kijken. Zet hem daarom vast met een dikke marker in je agenda: 4 Juli, van 12.00 tot 00.00 in het Openluchttheater te Eibergen. Kaarten zijn te koop via de website van Have a Nice Day of bij een van de Primera winkels in Nederland en kosten ¤15,- (excl. fee) in de voorverkoop. Rest er niets meer dan een hele fijne dag.

PS: niks te doen? speel een spelletje!

----------

HAVE A NICE DAY FESTIVAL
datum: 4 juli
lokatie: Openluchttheater Eibergen
plaats: Eibergen
prijs: ¤ 15,- (voorverkoop), ¤ 18,- (deur)
voorverkoop via: Paylogic
info: www.haveanicedayfestival.nl

Mood Elevator & Genotypes
Aril Brikha - live
Nathan Fake - live
Stephen Brown - live
Darko Esser - live
Pitto - live
Likatek
Brent Roozendaal & Steven P
Mark Wanders & Camiel
Cristoph Voorn & Maarten Alberti

Pathfinder & DeventerDubSessions
Jason Shae
Edwin Oosterwal
Gewaagde Zwagers - live
Camiel Daamen - live
Sense Unique & Tim Woestenenk
Ferdi Blankena
Jay Davies

Arctic Boogie & Vier
Lady Aida
Raoul Santos - live
Ranz und Tanz
Roger Gerressen
Baz Reznik & Endfest
Rick Vio &Thijs Leenders
HerrFer
Javar

visuals door Vingerverf
deco door Genotypes
food door Willing Wheels



Ingezonden persbericht