Gemeente Venray


23 juni 2009

4 Juli feestelijke heropening Grote Markt

De herinrichting van het centrum is in volle gang. Aan de omgeving rond de Grote Markt wordt momenteel de laatste hand gelegd. Zaterdag 4 juli wordt de Grote Markt door de ondernemers aan het plein feestelijk heropend. Lei Heldens, loco burgemeester onthult tijdens deze heropening de nieuwe waterpomp. Aanvang 16.00 uur.

Hierna volgt de opknapbeurt voor de rest van het centrum. De overige pleinen, het straatmeubilair, de afvalbakken en een afsluitsysteem; alles wordt aangepakt.

Straatmeubilair

Half juli worden de speciaal voor Venray ontworpen afvalbakken geplaatst, voorzien van het gemeentelijke wapen. Ook de "Roadse pullekes", die gebruikt gaan worden voor de centrumafsluiting, zijn in productie. En in oktober verschijnen opvallende ronde banken om de bomen. In deze tijd wordt ook, waar mogelijk, de kunst herplaatst.

Henseniusplein en Schouwburgplein

Na de kermis zijn het Henseniusplein en Schouwburgplein aan de beurt. Het Henseniusplein krijgt dezelfde nostalgische sfeer als de Grote Markt. Het Schouwburgplein krijgt een moderne uitstraling met als absolute topper een spraakmakende fontein van water en licht. Op die manier blijft het plein tot laat in het seizoen aantrekkelijk. Een ingrijpende klus die tot hinder zal leiden, maar het resultaat is de moeite waard. Tijdens de werkzaamheden wordt de weekmarkt verplaatst naar de Julianasingel. Op 16 juli is er een informatieavond over de herinrichting van het Henseniusplein en het Schouwburgplein. Omwonenden zijn welkom in de schouwburg vanaf 19.00 uur.

Afsluitsysteem

Vanaf medio 2010 wordt het hele centrum afgesloten voor verkeer door middel van een automatisch afsluitsysteem. Ook de fietsers verdwijnen uit het centrum. Daarmee wordt het centrum rustiger en veiliger. Aan de randen van het centrum komen nieuwe fietsenstallingen. De palen staan `s morgens omlaag zodat de winkels bevoorraad kunnen worden. Op 15 en 23 juli worden informatieavonden over de afsluiting van het centrum georganiseerd. Iedereen die in het centrum woont en/of werkt is deze avonden welkom. Op 15 juli vanaf 19:00 uur in het gemeentehuis en 23 juli vanaf 19:00 uur in de Witte Hoeve.