LLiNK

Rotterdam, 1 juli 2009

-PERSBERICHT-

LLiNK OBA Live speurt naar Zwarte Zwanen met Marco Pastors

Als tweede gast in de reeks Zwarte Zwanen is maandag 6 juli Marco Pastors te gast bij Pieter Hilhorst in OBA Live. Marco Pastors werd door Pim Fortuyn geinspireerd om de politiek in te gaan. Hij was wethouder in Rotterdam namens Leefbaar Rotterdam en is nu raadslid. Op 28 juni j.l. werd hij wederom verkozen tot lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

In OBA Live gaat Pieter Hilhorst met Pastors op zoek naar zijn Zwarte Zwaan op het gebied van integratie, veiligheid en populisme. Ook bespreken we het boek 'Zen en de kunst van het motoronderhoud' van Robert Pirsig. Voor Pastors is dit een bron van inspiratie was voor zijn werelbeeld.

Zwarte Zwanen
Deze zomer gaat het LLiNK radio 5 programma OBA Live op zoek naar Zwarte Zwanen. Presentatoren Pieter Hilhorst en Teun van de Keuken praten twee uur lang met een aantal bijzondere gasten die de confrontatie met zichzelf durven aan te gaan.

Als je denkt dat alle zwanen wit zijn, is het gemakkelijk om overal witte zwanen aan te wijzen. Maar het is zinvoller om op zoek te gaan naar zwarte zwanen. Welke feiten of verschijnselen passen niet in je wereldbeeld? Welke onderzoeken, artikelen of debatten schudden jouw visie op de wereld door elkaar? LLiNK presentatoren Pieter Hilhorst en Teun van de Keuken dagen tien bijzondere Nederlanders uit om op zoek te gaan naar hun Zwarte Zwanen.

Deze Zwarte Zwanen-reeks wordt in de maand juli van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Radio 5. Daarnaast publiceert weekblad De Groene Amsterdammer een aantal spraakmakende interviews. De rechtstreekse uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam vervallen in de maanden juli en augustus.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---------------------------------------------

Noot voor de redactie,

LLiNK