Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS Tour de France live te volgen op de iPhone

Europese primeur voor de NOS

Wielerliefhebbers in het bezit van een iPhone of een iPod Touch kunnen vanaf dit jaar live de Tour de France volgen op hun iPhone. De NOS heeft hiermee een Europese primeur: het is voor het eerst dat een internationaal sport evenement van deze omvang live via de iPhone kan worden bekeken.

Bezitters van een iPhone of iPod Touch kunnen de etappes volgen via http://m.nos.nl/, de mobiele website van de NOS. De service is populair; afgelopen weekend zijn er 5.868 unieke bezoekers geteld en is de stream 22.878 keer opgevraagd om op deze manier de Ronde van Frankrijk te volgen.

De Tour de France was al live te volgen op andere types telefoon met behulp van de NOS Mobiel applicatie, echter tot enkele weken geleden was het aanbieden van live beelden op de populaire iPhone niet mogelijk. Door een samenwerking met Triple IT en Momac is het de NOS gelukt om als eerste partij in Europa de Tour de France live op mobiel te streamen.

Roeland Stekelenburg, Hoofd Nieuwe Media: "Wij boden al een videostream van de Tour de France voor andere toestellen en we zijn trots dat het nu gelukt is om ook op de iPhone live verslag te kunnen doen van grote nieuws- en sportevenementen. De iPhone is voor de NOS een interessant toestel, omdat we de afgelopen tijd gezien hebben dat gebruikers van dit toestel voorop lopen in het experimenteren met nieuwe mobiele toepassingen. De andere twee NOS applicaties voor de iPhone (Teletekst en NOS Journaal) zijn zeer succesvol en nu we ook live beelden kunnen toevoegen aan deze applicaties, zetten we een belangrijke nieuwe stap".

Naast de Tour de France is eveneens het laatste nieuws, sport, weer, verkeer en teletekst via de iPhone te bekijken.

--- einde persbericht ---