Ingezonden persbericht

NAVIGON gaat verder aan kop: gratis updates voor MobileNavigator op de iPhone

De komende weken kan iedereen die in het bezit is van MobileNavigator voor de iPhone nieuwe updates en opties in de App Store verwachten. De gratis updates bestaan onder andere uit extra taalondersteuning en functies voor meer navigatieplezier.

Amsterdam, 6 juli 2009 - NAVIGON heeft een succesvolle launch in de App Store achter de rug. Kort na de introductie van de NAVIGON MobileNavigator software stond het al in de top 3 van beschikbare applicaties in de Europese App Stores. De NAVIGON MobileNavigator heeft alles wat een volledig navigatiesysteem nodig heeft en komt nu met aanvullende functies. "We zijn verheugd dat we dit succesverhaal nog beter kunnen maken door een gratis upgrade aan te bieden, waarmee het gebruik van de iPhone als navigatiesysteem vergemakkelijkt wordt," aldus Gerhard Mayr, Vice-President Worldwide Mobile Phones & New Markets bij NAVIGON.

Vanaf begin juli profiteren klanten van de nieuwe opties en ontvangen ze de updates gratis via de App Store. De nieuwe opties bestaan uit extra taalondersteuning voor Europese landen zoals Portugal, Tsjechië, Polen, Turkije, Kroatië, Roemenië, Slowakije, Griekenland en Rusland en een functie voor routeplanning zoals in de andere NAVIGON systemen. Voor vertrek is het mogelijk om de gehele route te plannen, inclusief vooraf ingegeven bestemmingen op de route. Daarnaast zijn flitspalen geïntegreerd in de software en zorgt optimalisatie van de software voor een betere weergave van de kaarten door bijvoorbeeld de straatnamen in 3D weer te geven. De speciale iPhone look&feel wordt nu ook gebruikt voor de weergave van de Call POI functie - een telefoonnummer van een specifieke bestemming kan direct worden gebeld of worden toegevoegd aan de contactlijst van de iPhone. Een andere nieuwe optie is de verbetering van de volumeknop van het navigatiesysteem wanneer deze tegelijkertijd met de geïntegreerde iPod functie wordt gebruikt.

"De iPhone is een belangrijk platform voor NAVIGON waarvoor we de komende maanden meer functies zullen uitbrengen. Aan het einde van de zomer gaan we bijvoorbeeld ook opties zoals TMC en Text-to-Speech aanbieden," legt Gerhard Mayr uit.

###

Over NAVIGON:
NAVIGON AG is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. NAVIGON staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. NAVIGON is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - NAVIGON. And the world is yours.