Ingezonden persbericht

ZINDEREND ZUIDERZILT KRIJGT VERVOLG IN 2010

Concertweekeinde Zuiderzeemuseum trekt bijna drieduizend bezoekers

Het eerste kamermuziekfestival Zuiderzilt in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen van 3 tot 5 juli was een groot succes. Zo'n drieduizend bezoekers genoten van de concerten die de leden van het Koninklijk Concertgebouworkest gaven in deze unieke setting.

De musici gaven verspreid over het weekend tien concerten in verschillende bezettingen en op verschillende locaties, zowel binnen als buiten. Het absolute hoogtepunt was het openluchtconcert Zuiderzilt op zaterdagavond met een prachtige zonsondergang, totale windstilte en zwermen vogels in de lucht. Pianist Fazil Say en de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest vertolkten het pianoconcert KV 414 van Mozart en het octet van Mendelssohn voor een genietend publiek.

Vervolg in 2010
Wegens het succes van deze opzet heeft de organisatie nu al besloten dat Zuiderzilt volgend jaar een vervolg krijgt. In 2010 zullen leden van het 'beste orkest ter wereld' opnieuw op feestelijke wijze het concertseizoen afsluiten in het historische kader van het Zuiderzeemuseum. De concrete invulling van het programma wordt op later datum bekendgemaakt.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum

......................................................................ŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅ.
Noot voor de redactie,