Judo Bond Nederland
Persbericht

Schouderblessure Bryan van Dijk speelt wederom op

Judoka Bryan van Dijk heeft opnieuw een blessure aan zijn schouder opgelopen. Tijdens de Grand Slam in Rio de Janeiro ging de schouder van Van Dijk uit de kom bij het inzetten van een schouderworp tegen de Braziliaan Cantini. De schouder werd in het ziekenhuis onder verdoving terug gezet. De Amersfoorter maakte begin mei zijn rentree na lang blessureleed aan de zelfde schouder.

Direct nadat het gebeurde reageerde Van Dijk verbaasd: "Onbegrijpelijk, deze techniek heb ik zoveel gedaan de laatste tijd". Kort daarna toonde Van Dijk zich alweer strijdbaar: "Mijn eerste reactie was, dit is klaar nu, dit kan niet meer. Maar zo zit ik niet in elkaar, zo wil ik niet eindigen en ik ben er ook nog lang niet klaar mee".

Coach Theo Meijer laat weten dat ze samen na een goed gesprek hebben besloten eerst weer een MRI scan te laten maken met hulp van Rob Tamminga, dan alles op een rij te zetten wat er moet gebeuren en wat er mogelijk is en dan daar naar handelen. Meijer: "Bryan heeft er ruim 20 jaar judo op zitten en nooit een noemenswaardige blessure gehad, maar sinds de schouderluxatie in de halve finale tijdens de wereldbekerwedstrijd in Rotterdam (2007) is het een strijd van herstel en terugslag geweest. Na zijn rentree won Van Dijk meteen zijn eerste internationale toernooi, de Grand Prix in Tunis. Onlangs volgde nog een vijfde plek op de Grand Slam in Moskou. Bryan was terug in de race voor de WK judo 2009 in Rotterdam, belangrijker nog; hij was heel en terug", aldus Meijer.

"Bryan staat op een zeer hoog niveau te judoën. Als hij een jaar competitie zou missen, maar dan wel weer helemaal, en echt helemaal top zou zijn fysiek, dan draait hij zo weer op het allerhoogste niveau mee en zou hij zelfs nog op tijd zijn voor zijn einddoel", aldus trainer Theo Meijer. "Bryan van Dijk is en blijft een knokker, hij zal eerst het lichaam/schouder de tijd moeten gunnen alvorens zich weer te presenteren. Wij hebben er alle vertrouwen in", melden judoka en coach tot slot.
---