Ingezonden persbericht

Emerson Network Power beveiligt serverruimtes mkb'ers, verlaagt energiekosten en vereenvoudigt koelinginfrastructuur met Liebert CRV

Nieuwe precisiekoelingsunit voor tussen racks perfecte oplossing voor koeling datacenters en serverruimtes van 10 m² tot 100 m²; te integreren in IT-omgevingen van een tot dertig racks

Helmond, 6 juli 2009 ­ Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, lanceert de Liebert CRV, de eerste 'plug & play' precisiekoelingsunit voor kleine datacenters en serverruimtes van mkb'ers.

De Liebert CRV is makkelijk tussen racks te plaatsen en vereist geen specifieke kennis van koelingprocessen. De oplossing past binnen elke serverruimtelay-out.

De Liebert CRV wordt geplaatst in een 'warm gangpad­koud gangpad'-lay-out en onttrekt lucht uit het warme gangpad, koelt en filtert deze en blaast de koele lucht naar de voorkant van de servers en andere IT-apparatuur. Gekoelde lucht is via de afstelbare diffusers naar rechts, links of beide zijden te blazen.

De functies en geringe omvang van de Liebert CRV maken de oplossing bij uitstek geschikt voor koeling van mkb-omgevingen van maximaal 100 m² met tot dertig racks. Daarnaast is de koelunit te gebruiken in grotere datacenters voor de koeling van 'hotspots', bijvoorbeeld bij een hoge apparatuurdichtheid.

Onderscheidend kenmerk van de Liebert CRV is bovendien de afstemming tussen koeling en de workload. De koelcapaciteit en het elektriciteitsverbruik zijn altijd afgestemd op de vereiste servercapaciteit.
Op basis van de geïntegreerde Liebert iCOM-software en temperatuursensoren in de racks monitort de Liebert CRV continu de belasting van de IT-apparatuur. De unit biedt exact de vereiste koeling.

Mkb'ers profiteren met de Liebert CRV van een sterk toegenomen energie-efficiëntie en verlagen zo de operationele kosten van IT-omgevingen. Elektronische switchingventilatoren voor het afstemmen van de luchtstroomcapaciteit en digitale scrolltechnologie voor compressorafstelling zorgen voor extra energiebesparingen. Ook deze componenten worden aangestuurd door Liebert iCOM-software.

De Liebert CRV is beschikbaar in capaciteiten van 23 kW tot 37 kW voor directe expansieversies, en van 40 kW voor gekoelde waterversies.

"Mkb'ers betalen met de Liebert CRV alleen voor de energie als er daadwerkelijk koeling noodzakelijk is. Deze mogelijkheid om de koeling af te stemmen op de daadwerkelijke koelvereisten resulteert in lagere energiekosten", zegt Stefano Mozzato, marketingdirecteur Liebert businessunit EMEA. "Dit in combinatie met het eenvoudige beheer en de installatiemogelijkheid in elke lay-out maakt van de Liebert CRV de perfecte oplossing voor het mkb. Hier spelen tenslotte dezelfde uitdagingen op het gebied van bedrijfscontinuïteit als binnen grote bedrijven."

# # #

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit, van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, embedded computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, -controle, -monitoring en -connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. Voor meer informatie kijk op: www.emersonnetworkpower.com, www.liebert.com, of www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. De omzet in het fiscale jaar 2008 bedroeg 24,8 miljard dollar. Emerson staat op de 94e plaats in de Fortune 500 met de grootste Amerikaanse bedrijven.