Deelgemeente Osdorp Amsterdam---

Huttenbouwen op Sportpark Ookmeer in Osdorp

2 juli 2009

Op maandag 6 juli 2009 geeft stadsdeelvoorzitter van Osdorp, Marjo Teuling het startschot van de Huttenbouw weken. Kinderen uit Osdorp in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar kunnen drie weken lang bouwen aan hun eigen hut op de Timmerweide. Er vallen ook prijzen te winnen in de categorieën: grappigste hut, stevigste hut en mooiste hut. De Huttenbouw weken zijn een initiatief van stadsdeel Osdorp.

Huttenbouw weken

De Huttenbouw weken komen voort uit het idee dat kinderen lekker bezig zijn in de vakantie. Door hutten te bouwen, leren de kinderen omgaan met allerlei bouwmaterialen en leren zij `bouwproblemen' die zij tegen komen creatief op te lossen. De hutten worden gebouwd in groepjes, dus de kinderen moeten ook met elkaar samenwerken onder het motto: `samen kun je beter bouwen dan alleen'. Nadat het startschot om 13.00 uur door de stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling is gegeven, kan de bouw beginnen.

Wanneer:

Vanaf maandag 6 tot en met vrijdag 24 juli zijn de kinderen dagelijks aan het bouwen tussen 12.00 en 17.00 uur.

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking in de drie genoemde categorieën is op vrijdag 24 juli om 18.00 uur. Tot 17.00 uur die dag kunnen de kinderen de laatste hand leggen aan hun bouwwerk. Daarna komt de jury alle hutten bekijken en kiest de winnende hutten. Wethouder Martje Postma reikt om 18.00 uur de prijzen uit aan de winnaars.

Waar

De Timmerweide ligt op Sportpark Ookmeer (achter de brandweerkazerne).

huttenbouwen

---