Gemeente Twenterand


Uitreiking AED in De Pollen

Op maandag 6 juli zal wethouder Binnenmars van de gemeente Twenterand een Automatische Externe Defibrillator (AED) overhandigen voor de kern De Pollen. De gemeente Twenterand heeft elke kern een AED aangeboden als onderdeel van het project 'Stimulering Lekenhulpverlening Platteland Twente'.

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit kan iedereen overkomen. Op dit moment overleeft maar 5 tot 10 procent van de slachtoffers. Dat zijn schrikbarende cijfers. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang. Als omstanders weten wat ze moeten doen dan stijgt de overlevingskans naar 50 tot 70 procent.

Betere zorg
De gemeente Twenterand heeft in samenwerking met Ambulance Oost het project "Stimulering Lekenhulpverlening Platteland Twente" uitgevoerd. Doel van dit project is een hoger niveau van zorg in Twenterand door samenwerking van vrijwilligers en professionele zorg. De gemeente heeft het project uitgevoerd in de zeven kernen van Twenterand. In elke kern van de gemeente Twenterand houdt een werkgroep zich bezig met de uitvoering van dit project. De gemeente Twenterand heeft haar inwoners de kans gegeven om deel te nemen aan reanimatie en/of AED cursussen. Ook heeft de gemeente Twenterand elke kern van de gemeente Twenterand een AED aan geboden.

Overhandiging
De AED wordt door wethouder Binnenmars aan Herna Deijk van Plaatselijk Belang De Pollen overhandigd op maandag 6 juli om 19.00 uur bij de Pollenkerk in De Pollen.