Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam---

Minister op wijkbezoek


2 juli 2009
Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Eberhard van der Laan, bezoekt foto van minister op maandag 6 juli de buurten van de Amsterdamse wijkaanpak in stadsdeel Bos en Lommer en stadsdeel De Baarsjes.
Wethouder Lodewijk Asscher is de gastheer van het bezoek. De staatssecretarissen Sharon Dijksma en Marja van Bijsterveldt (OCW) zijn aanwezig bij een ontmoeting met vertegenwoordigers van verschillende onderwijsinstellingen.

Diverse projecten

De minister bezoekt diverse projecten die uitgevoerd worden in het kader van de wijkaanpak. Op locatie krijgt het bezoek uitleg over de stand van zaken in de wijk. Op het Mercatorplein geeft de minister het startsein voor de herinrichting van het plein. In Bos en Lommer vindt een discussie plaats met bewoners en professionals over de kansen en bedreigingen voor de Kolenkitbuurt.

Welke wijken vallen onder de wijkaanpak

In De Baarsjes vallen de Chassébuurt, de Mercatorbuurt en de Does/Tromp/Geuzenbuurt onder de wijkaanpak. Bos en Lommer bestaat uit zes buurten die alle onder de wijkaanpak vallen: de Kolenkitbuurt, de Robert Scottbuurt, de Erasmusbuurt, de Gibraltarbuurt, de Gulden Winckelbuurt en de Landlustbuurt. In deze buurten werken het stadsdeel, woningcorporaties, ondernemers en bewoners samen om de buurt te verbeteren.

Datum: maandag 6 juli 2009
Tijd: van 12.30 tot 17.00 uur

Zie ook

Wijkaanpak in De Baarsjes
Uitvoering wijkaanpak

---