Gemeente Teylingen

auto

Teylingen test elektrisch aangedreven auto


03 juli 2009

Maandag 6 juli om 11.30 uur ontvangt milieuwethouder Gerrit van der Meer de autosleutels van de elektrische auto TH!NK Electro uit handen van directeur Eric Panhuijzen van Groen Rijden. Hiermee start Teylingen een proef van drie maanden om ervaring op te doen met een elektrisch aangedreven auto. De overhandiging vindt plaats bij het bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout.

Millenniumgemeente

Momenteel loopt de procedure van Europese aanbesteding voor de uitbreiding en vervanging van de voertuigen van de afdeling Gemeentewerken. Hierin is de vervanging van twee personenauto's opgenomen. Omdat Teylingen een Millenniumgemeente is, worden duurzame ontwikkelingen hierbij betrokken. Een van de actiepunten van Teylingen Millenniumgemeente is de aansluiting bij het Klimaatprogramma van Holland Rijnland dat als doel heeft de jaarlijkse CO2-uitstoot fors te verminderen. De elektrische auto sluit hierbij goed aan.

Proefperiode

Er is gekozen voor een proefperiode om te kijken of de auto functioneel is in het dagelijks gebruik. De opgedane ervaringen dragen bij aan de verdere ontwikkeling in duurzaamheid van transportmiddelen. Tijdens de proefperiode is de auto beschikbaar voor de toezichthouders van de afdeling Gemeentewerken, maar kunnen ook de wethouders en andere ambtenaren kennismaken met de elektrische auto. Na de proefperiode volgt een evaluatie met de diverse gebruikers. Na een afweging van de voor- en nadelen en eventuele andere opties beslist het college over de definitieve aanschaf van de twee personenauto's.

TH!NK Electro

De TH!NK Electro is de eerste elektrische auto die door Groen Rijden uit Alphen ingezet wordt. Infomatie over Groen Rijden kunt u vinden op www.groenrijden.nl. De TH!NK Electro wordt 100% elektrisch aangedreven en stoot géén CO2, NOx of deeltjes uit. De auto haalt een maximumsnelheid van 115 km per uur en kan met een volledig opgeladen batterij tot 180 kilometer rijden. Het opladen kan aan een standaard stroomaansluiting (10 of 16A) en duurt maximaal 13 uur, afhankelijk van de soort stroomaansluiting.