ProRail

Persbericht

03-07-2009

Start aanbrengen kunsttegelwerk in onderdoorgangen Vleuten

Vanaf maandag 6 juli begint ProRail met de betegeling van de onderdoorgangen onder het spoor in Vleuten. Kunstenares Louise Hessel en architect Nienke van Lunen hebben hiervoor, samen met een groep bewoners uit de omgeving, drie verschillende ontwerpen gemaakt. Alle drie worden ze uitgevoerd. Naar verwachting zijn de drie onderdoorgangen half oktober helemaal afbetegeld.

De ontwerpen voor de wanden zijn ontstaan uit een prijsvraag, die de gemeente Utrecht en ProRail in 2005 samen hebben uitgeschreven. De winnende ideeën zijn in workshops met de kunstenares uitgewerkt tot de uiteindelijke ontwerpen. De werktekeningen van de drie viaducten zijn in het Wijkservicecentrum Vleuten â De Meern (Dorpsplein 1) te bekijken.

De eerste onderdoorgang die nu betegeld wordt, is de Wilhelminalaan. Hier komen tegeltableaus met historische afbeeldingen van Vleuten.

Daarna is De Odenveltlaan aan de beurt. Daar komen fotoâs van archeologische vondsten en beeldbepalende plekken uit de omgeving op de wanden. Als laatste wordt de onderdoorgang aan de Ridderhoflaan aangepakt. Daar staan oude en nieuwe fotoâs van bewoners centraal, met op de achtergrond een zoevende trein.

Gedurende de zomervakantie gaat het werk door. U kunt het resultaat in alle fasen ter plekke volgen.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.startaanbrengenkunsttegelwerki nonderdoorgangenvleuten&category=Regionaal]