Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 5 juli 2009

* AANHOUDING VAN AGRESSIEVE CAFEBEZOEKER
HOEK VAN HOLLAND / WATERWEG-NOORD - De politie heeft in samenwerking met beveiligers een agressieve cafébezoeker aangehouden.
Zondagochtend rond vier uur kreeg de politie melding dat beveiligers van een café aan de Zeekant een man in de zaak hadden die iemand had bedreigd met een mes. Toen agenten arriveerden, waren de beveiligers bezig om de agressieve man onder controle te krijgen. Gezamenlijk is dit gelukt en is de verdachte in een politiebus geplaatst. De man trapte echter de linker- en de rechterruit uit het politievoertuig. Hij ging door het open raam weer naar buiten en liet zich naar beneden vallen. Agenten hebben hierop met pepperspray de vluchter weer onder controle gebracht. Beveiligers hielden daarbij het publiek op afstand. De 26-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING AGENT
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een vechtpartij.
Zaterdagavond rond elf uur kreeg de politie melding dat er twee mannen aan het vechten waren in de Bajonetstraat. Tijdens het gevecht raakten ze, volgens een oplettende getuige die de politie had gebeld, een auto en een ruit, maar zonder schade. Toen agenten kwamen om de twee uit elkaar te halen, werd één van de twee agressief tegen het politiepersoneel; hij trapte tegen een politieagent en spuugde om zich heen. Het Rotterdamse tweetal in de leeftijd van 31 en 34 jaar oud is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE OPENT KLOPJACHT OP CAFÉBEZOEKER

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een klopjacht geopend op een agressieve cafébezoeker. Hij had bedreigingen geuit en met stenen gegooid. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor vier kreeg de politie melding van een agressieve cafébezoeker aan de Maasboulevard. Nadat de man werd geweigerd bij de horecagelegenheid, ontstak hij in woede en bedreigde de portiers. Ook pakte hij stenen en gooide die naar de portiers, waarvan er één raak was op de rug. Hierna rende de verdachte weg naar een taxi en gaf de chauffeur de opdracht om direct weg te rijden. Dat weigerde de taxichauffeur, waarna er een gevecht ontstond van de verdachte met de portiers en de inmiddels toegesnelde agenten. De taxichauffeur stapte uit zijn auto, waarna de verdachte de kans zag om met de auto weg te rijden. De auto is korte tijd later teruggevonden op de Bosland. Er is nog een onderzoek ingesteld naar de verdachte, maar die is toen niet meer aangetroffen. Na intensief onderzoek door de politie, waarbij ook camerabeelden zijn gebruikt en getuigen zijn verhoord, is er zicht op een verdachte. Rechercheurs hebben hem, via zijn familie, ontboden op het politiebureau.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft op heterdaad twee vernielers aangehouden.
Zondagochtend vroeg rond vier uur zagen medewerkers van de afdeling cameratoezicht twee jongens lopen op de Schiekade. Vlak bij de Delftsestraat liepen ze langs vier fietsen die tegen een lantaarnpaal aan stonden. Het tweetal begon te trappen de tegen de fietsen, waardoor er ondermeer schade ontstond aan het voorwiel van één van de fietsen. Een andere rijwiel viel op de grond. Hierna wandelde het tweetal weer rustig door. Op de Delftsestraat was horecare-personeel aanwezig. Dit zijn agenten die speciaal aanwezig zijn in het weekend voor extra toezicht in het uitgaansleven. Deze politiemensen kregen de melding van cameratoezicht en hielden direct de twee 17-jarige Rotterdammers aan en brachten ze over naar een politiebureau waar ze zijn vastgezet voor nader verhoor. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gesteld.
Twee fietseneigenaren hebben zich al gemeld bij de politie, de rechercheurs zijn nog op zoek naar de twee andere gedupeerde fietseigenaren voor het doen van aangifte. Deze verklaringen kunnen dan gebruikt worden in de zaak tegen de verdachten.


* ONDERZOEK NA SCHIETPARTIJ
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een onderzoek ingesteld na een schietpartij aan de Hillelaan.
In de nacht van zaterdag op zondag rond half twee kreeg de politie melding van een schietpartij voor een café aan de Hillelaan. Een man heeft daar met een vuurwapen geschoten, waardoor twee Rotterdammers in de leeftijd van 23 en 24 jaar lichtgewond raakte. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis, maar konden diezelfde nacht weer naar huis toe. De politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij.

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN IN ZAAK TEXASWEG

(DIT BERICHT IS OP ZATERDAG AL MONDELING BEKEND GEMAAKT)

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in de zaak van de dodelijke schietpartij aan de Texasweg op 30 juni j.l. een 30-jarige Rotterdamse verdachte opgepakt. De man is zaterdagmiddag rond half zes door het arrestatieteam in Den Haag aangehouden op de Utrechtsebaan. De verdachte zat als bijrijder in een auto. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar de verdachte is vastgezet voor nader verhoor. Rechercheurs gaan er vanuit dat de dader en het slachtoffer bekenden van elkaar waren. De politie onderzoekt de toedracht.


* GETUIGENOPROEP IN POLITIEONDERZOEK NA VAL VAN ZEVENDE ETAGE

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN EERDER VERSPREID BERICHT

VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van het overlijden van de 47-jarige man die van de 7e etage viel van een woning aan de Holysingel. Rechercheurs hebben gesproken met diverse getuigen uit de buurt. De 50-jarige vrouw en de twee jongens van 15 en 16 jaar hebben het ziekenhuis intussen verlaten. De politie wil weten of er nog meer mensen waren die getuigen zijn geweest van het voorafgaande huiselijk geweld of van het vallen van de man van de zevende etage. Ook mensen die anderszins informatie hebben, en nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen bellen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zaterdag 4 juli 209


* ONDERZOEK NA VAL VAN TWEEDE ETAGE NAAR DE EERSTE

ROTTERDAM-NOORD - De politie kreeg vrijdagavond rond half zeven de melding dat een man van de tweede etage was gevallen vanaf een woning aan de Noordmolenstraat. De 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, oorspronkelijk uit North Wales, was van twee hoog naar beneden gevallen op het afdak van de eerste etage. Dit doordat hij tegen een mogelijk verrotte leuning was gaan hangen. Hij raakte gewond aan zijn hand en had last van zijn bovenbeen. Bouw- en woningtoezicht is kennis gegeven en zullen de situatie onderzoeken. De man is behandeld door GGD-personeel.


* SNELHEIDSCONTROLE NA VERZOEK OMWONENDEN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een snelheidscontrole uitgevoerd in de omgeving van de Straatweg. Ook controleerden agenten op het gebruik van alcohol.
Agenten controleerden het verkeer op vrijdag. Op de Straatweg schreven agenten 5 bekeuringen uit, waarbij de hoogst gemeten snelheid 67 km/uur was. Dit was tussen half elf en elf uur. Tussen half twaalf en twaalf uur stond politiepersoneel op de Melanchtonweg voor een controle. Daar schreven de agenten 12 bekeuringen uit; daar was de hoogst gereden snelheid 78 km/uur. Van één uur tot half twee in de vroege zaterdagochtend, bliezen 14 autobestuurders in het kader van de controle op alcohol. Niemand van hen had teveel gedronken. Tijdens deze matineuze alcoholcontrole was dit anders bij de vier scooterbestuurders die agenten controleerden. Drie van hen hadden teveel gedronken, een beginnend bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt. De snelheidscontrole is uitgevoerd op verzoek van bewoners. Ook tijdens de controle kregen agenten positieve geluiden te horen van fietsers en voetgangers die de controle opmerkten.


* SNELHEIDSCONTROLE
VLAARDINGEN - WATERWEG-NOORD - De politie heeft een snelheidscontrole uitgevoerd op de Schiedamseweg. Dit was op vrijdag tussen drie uur 's middags en tien uur 's avonds. Dit mede op verzoek van bewoners. Agenten schreven 63 bekeuringen uit, waarvan 53 auto's staande werden gehouden. De andere tien zullen ook een bekeuringen ontvangen op het thuisadres. De hoogste gemeten snelheid was 97 km/uur. Twee Polen moesten direct de boete betalen. Tevens controleerden agenten iemand die geen rijbewijs had.


* ONDERZOEK NA VAL VAN 7E VERDIEPING
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van het overlijden van een man die van 7 etages hoog naar beneden viel. Zaterdagochtend vroeg rond half zes kreeg de politie melding van huiselijk geweld. Een man zou daar zijn vrouw en kinderen slaan. Hij zou nog steeds in het huis aanwezig zijn. Agenten die direct naar de woning toereden, kregen een tweede melding; de man zou naar beneden zijn gevallen vanaf de 7e verdieping. Ter plekke aan de Holysingel troffen agenten een gewonde man aan; ze hebben hem nog gereanimeerd, maar al snel constateerde medewerkers van de GGD dat de 47-jarig man was overleden. De 50-jarige vrouw en twee zoons van 15 en 16 jaar zijn met verwondingen overgebracht naar het Erasmus MC voor de behandeling van hun verwondingen. Tevens is voor hen slachtofferhulp geregeld en aangeboden. De politie onderzoekt de toedracht en spreekt met getuigen en buurtbewoners.


* SCOOTER IN BESLAG NA RIJDER ZONDER RIJBEWIJS

ROTTERDAM-OOST/OOSTERFLANK - De politie heeft de scooter in beslag genomen van een hardleerse scooterbestuurster. Vrijdagavond rond kwart voor elf zagen surveillerende politiemensen een scooter rijden met hoge snelheid op het fietspad in de omgeving van de Pr. Alexanderlaan. Agenten hadden de scooter met 70 km/uur zien rijden. Nadat ze haar staande hadden, bleek dat de bestuurster geen ID bij zich had. Ze is daarop overgebracht naar een politiebureau. Haar moeder is die papieren op het bureau komen brengen. Daaruit bleek dat de bestuurster een 15-jarige Rotterdamse was die geen rijbewijs had. Aangezien dit al meerdere keren was voorgekomen, namen agenten haar scooter in beslag. Tevens kreeg ze een proces-verbaal.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold en verdovende middelen in beslag genomen.
Vrijdagochtend rond tien uur controleerden agenten een pand aan de Texelsestraat. In het huis bleken nog resten van een hennepkwekerij. Ze troffen ook nog een krappe drie kilo verdovende middelen aan. De spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. Door de politie wordt een nader onderzoek naar de eigenaar ingesteld.


* WINKELDIEF WORDT AANGEHOUDEN EN RAAKT GEWOND

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een winkeldief aangehouden. Hij raakte bij de aanhouding gewond.
Vrijdagavond even over acht uur had een man een sportshirt en een broek gestolen bij een sportwinkel. Een alert reagerende beveiliger zette de achtervolging in en kon de man staande houden op het Schouwburgplein. De dief viel daarbij met zijn heup op de grond en zijn bril raakte beschadigd. De verdachte is op de juiste wijze overgedragen aan de politie. De 23-jarige Rotterdammer bekende de diefstal en is ingesloten voor nader onderzoek. Het gestolen shirt raakte beschadigd en zal naast een boete moeten worden vergoed door de verdachte.


* CONTROLE OP HET WATER DOOR DE ZEEHAVENPOLITIE

HOOGVLIET - De Zeehavenpolitie heeft op de Oude Maas in de omgeving van Hoogvliet een controle uitgevoerd. Dit was op vrijdag overdag. De Zeehavenpolitie heeft tijdens de controle diverse bekeuringen uitgeschreven. Bekeuring voor het niet bij zich hebben van de landelijke lijst van binnenwateren en vissen zonder vispas (1), varen zonder vest (1), geen dodemanskoord hebben (1), geen registratiebewijs kunnen tonen (1) en het vaarbewijs niet voorhanden hebben (1).


* GETUIGENOPROEP NA MISHANDELING PAARD
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een onderzoek ingesteld na de mishandeling van een paard. Rechercheurs zijn op zoek naar getuigen.
Een 18-jarige Vlaardingse kwam op het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling van haar paard. Het dier staat in een stal aan de Groeneweg in Schiedam. Zij verklaarde dat zij haar paard op woensdagavond (1 juli) rond tien uur daar nog heeft verzorgd en toen is weggegaan. Zij heeft het paard gezond achtergelaten in de wei. De volgende dag, donderdag 2 juli, is zij gebeld dat ze snel naar de stal moest komen en een veearts moest bellen. Daar bleek dat het paard bij één van de achterbenen gewond was. Ook zag de eigenaresse dat haar paard geen staart meer had. Die bleek aan het hek te hangen achterin het weiland. Mogelijk heeft een onbekende de staart aan het hek gebonden. Wellicht is het paard daardoor in paniek geraakt en zichzelf losgetrokken waardoor de verwonding ontstond.
De recherche van politiedistrict Waterweg-Noord vraagt getuigen, dan wel mensen die anderszins informatie hebben, zich te melden bij de politie op 0900-8844. Ze kunnen ook anoniem bellen op 0800-7000. Ook vraagt de politie de eventuele dader zich aan te geven op een politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.