Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minister Cramer opent grootste rookgasreinigingsinstallatie ter wereld

Aluchemie verbetert luchtkwaliteit in de Botlek

Botlek Rotterdam, 6 juli 2009 - Minister Cramer opent vandaag de grootste rookgasreinigingsinstallatie ter wereld op het terrein van Aluchemie. Hiermee is een grote stap gezet in de verbetering van de luchtkwaliteit in de Botlek.

'Dankzij deze rookgasreiniger neemt de stankoverlast sterk af én daalt de uitstoot van de zeer mens- en milieuonvriendelijke PAK's met maar liefst 98%. Dat vind ik een fantastisch resultaat. Het geeft aan dat bij Aluchemie de drie P's van people, planet en profit goed tussen de oren zitten', aldus minister Cramer.

Henk Pauw, managing director van Aluchemie, onderschrijft de uitspraak van de minister. 'Zorg voor mens en milieu is van groot belang. Deze kernwaarden zijn de leidende principes in ons productieproces. De techniek is nu voorhanden om als industrie in milieuvriendelijke voorzieningen te investeren. Iets dat wij nu op grote schaal hebben gedaan.'

Rookgasreiniginginstallatie
De nieuwe rookgasreiniginginstallatie is wereldwijd de grootste in zijn soort en daarom een unicum. Deze installatie zorgt ervoor dat rook, voordat het de schoorsteen verlaat, grondig wordt gereinigd en geen geuroverlast en zichtbare rook oplevert voor de omgeving. Dit is goed voor de luchtkwaliteit, de omwonenden en het milieu. In 2011 wordt een nog grotere rookgasreiniginginstallatie op het terrein van Aluchemie geïnstalleerd. Tezamen zorgen beide installaties ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen tot het verleden gaat behoren.

Aluchemie
Aluminium & Chemie Rotterdam B.V., kortweg Aluchemie, is producent van klantspecifieke, kwalitatief hoogwaardige anodes voor de aluminiumindustrie. Aluchemie is een joint venture van Rio Tinto Alcan (72%) en Norsk Hydro (28%). Aluchemie heeft één vestiging en circa 400 medewerkers. Aluchemie is anno 2009 de grootste stand alone anodenproducent ter wereld. Aluchemie loopt in de markt voorop door de combinatie van vernieuwende technologieën, bijna een halve eeuw ervaring en continue ontwikkeling van medewerkers. Aluchemie is een betrouwbare partner met zorg voor mens en milieu.

Noot voor de redactie,