Gemeente Almere

Kent u een Almeerse Kei?

06-07-2009

Playground Stedenwijk Ook in 2009 zet de gemeente de traditie voort om Almeerse kinderen in het zonnetje te zetten. Kinderen tussen de vier en twaalf jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor de Almeerse samenleving, komen in aanmerking voor een Kinderlintje. Vorig jaar hebben zeven kinderen een Kinderlintje (`Almeerse Kei') ontvangen uit handen van burgemeester Annemarie Jorritsma.

De Almeerse Kei is bedoeld voor kinderen uit Almere tussen de vier en twaalf jaar die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om een individueel kind, maar ook om een groep kinderen. Verder moet er natuurlijk sprake zijn van een bijzondere prestatie die plaats heeft gevonden in het afgelopen jaar.

Bijzondere prestatie?
Een bijzondere prestatie kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een persoon die van de fiets is gevallen of het redden van een dier, maar ook het houden van een schoonmaakactie in de buurt. Een bijzondere prestatie kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van de oudere buurman of buurvrouw, met het uitlaten van de hond bijvoorbeeld of met het boodschappen doen.

Nomineren
Iedereen boven de achttien jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor deze onderscheiding, dit kan het gehele jaar door. Ouders zijn uitgesloten om hun eigen kind te nomineren. De sluitingsdatum voor dit jaar is donderdag 1 oktober 2009.

Kent u ook een kei, aarzel niet en meld ze aan. Nomineer hem of haar door een nominatieformulier in te vullen. Dit is te vinden op www.almere.nl/kinderlintje.

Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Annemarie Jorritsma maakt uit de inzendingen een keuze. De Almeerse Keien worden op maandag 30 november op het Stadhuis van Almere uitgereikt.

Artikel(en)


* De Almeerse Kei