Gemeente IJsselstein


Plannen en projecten » Verbeter de binnenstad

Overeenkomst ondertekend bouw parkeergarage en nieuwbouw Isselwaerde

Datum: maandag 6 juli 2009
Om te komen tot de realisatie van de nieuwbouw van verpleeghuis Isselwaerde en een parkeergarage in het centrum van IJsselstein, werden op donderdag 2 juli de contracten ondertekend.

De gemeenteraad heeft op donderdag 19 mei jl. ingestemd met het krediet voor de bouw van een parkeergarage onder Isselwaerde. Hiermee kan het gezamelijke project met AxionContinu, die de nieuwbouw van verpleeghuis Isselwaerde realiseert, van start gaan.
De bouw van parkeergarage Isselwaerde maakt deel uit van het project `Verbeterde Binnenstad'. Dit project kent de uitgangspunten: `Het ontwikkelen van een binnenstad met een kwalitatief hoogwaardig aanbod aan winkels, voorzieningen en openbare ruimte, die het beschermde stadsgezicht versterken, waarin het woongenot voor de bewoners is verzekerd, waarin ondernemers kunnen floreren en waarin een attractief verblijfsgebied ontstaat voor recreanten.'
In het nieuwe verpleeghuis Isselwaerde biedt AxionContinu straks geclusterde kleinschalige zorg in groepswoningen voor zes tot acht cliënten met een psychogeriatrische aandoening. Het historische gedeelte van het huidige gebouw wordt geheel gerenoveerd en geïntegreerd in een nieuw ontwerp voor kleinschalig wonen. Het concept van kleinschalig wonen biedt maximale ruimte voor zorg op maat voor dementerende ouderen.
De start van de bouw is na de zomer. De oplevering van het gehele project is eind 2012 gepland.
Foto: v.l.n.r. Lex Roseboom (Voorzitter Raad van Bestuur AxionContinu, Mieke Overkamp (Wethouder Ruimtelijke Ordening/Project Binnenstad), Chico Leufkens (EGM Architecten). Foto is gemaakt door B. Brosi.