Gemeente Zevenaar


06-07-2009: Kunstenares Eun Young decoreert burgemeesterskamer

De Koreaanse kunstenares Lee Eun Young heeft de kamer van burgemeester de Ruiter aangepast. Lee Eun Young is geboren in 1954 in Pusan, Zuid Korea. Op dit moment woont ze in en werkt ze in Arnhem en Amsterdam. Ze heeft haar opleiding genoten op de Ecole des Beaux Arts in Parijs tussen 1978-1981 en de Hung-Ik Universiteit in Seoul tussen 1976 en 1972. Ze heeft al eerder de werkkamers van de burgemeester van Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leiden, âs-Hertogenbosch, Maastricht en Groningen aangepast.

Lee Eun Young maakt poëtische installaties, met daarin objecten en schilderijen die vaak verwijzen naar een zoektocht in het verleden. De installaties van Lee Eun Young bestaan uit verschillende elementen waarin elk onderdeel een eigen verhaal vertelt. De installatie bundelt verschillende verhalen samen tot een nieuw hoofdstuk. Op deze wijze is elke tentoonstelling met werk van Lee Eun Young wellicht het best getypeerd. Zo'n presentatie doet altijd een beroep op de basis kenmerken van de beeldende kunst.

Uitnodiging
U bent op vrijdag 10 juli om 11.00 uur van harte welkom om de kamer van de burgemeester te bezoeken. Lee Eun Young zal zelf ook aanwezig zijn om toelichting te geven op haar werk. U kunt zich via de mail aanmelden bij Manon Kummer.