Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

6 juli 2009

Poppenkastfestival op Sint Jorisplein
DE HELE ZOMER POPPENKAST IN AMERSFOORT

In de maanden juli en augustus heten de ondernemers van het Sint Jorisplein alle kinderen en hun ouders van harte welkom! Elke zaterdagmiddag is er dan poppenkast op het plein.

De voorstellingen worden in de open lucht gegeven door bekende poppenkastspelers uit Amersfoort en de regio en kunnen gratis worden bijgewoond. Afgelopen zaterdag 4 juli werd het spits afgebeten door Cora van Ee, met een 'klassieke' Jan-Klaassen-en-Katrijn-voorstelling. Voor de kinderen, die in groten getale naar de voorstelling waren gekomen, was het nog steeds heel spannend om te zien hoe de slimme Jan Klaassen wist te ontsnappen aan de snode plannen van zijn gemene huisbaas. Het aloude verhaal van Jan en Katrijn heeft nog niets aan spanning en vermaak ingeboet. Cora van Ee komt op 18 juli opnieuw naar het Sint Jorisplein.

Joke Kooij van Jodukus, Bertus Korver en Poppentheater Cassiopeia zijn de poppenkastspelers die op de andere zaterdagen in juli en augustus op het Sint Jorisplein een voorstelling zullen geven. De voorstellingen vinden elke zaterdag plaats om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Ook worden er ballonnen uitgedeeld en is Willem met zijn poffertjeskraam van de partij. Willem is inmiddels een goede bekende op het Sint Jorisplein. Deze zomer verkoopt hij ook prachtige suikerspinnen.

Kortom, het wordt een kidsvrolijke zomer op het Sint Jorisplein!


---