Gemeente Aa en Hunze


Veteranendag Aa en Hunze succes

Op zaterdag 4 juli organiseerde de gemeente Aa en Hunze de tweede gemeentelijke Veteranendag. De ongeveer 40 veteranen werden samen met hun partners ontvangen in het gemeentehuis in Gieten.

De bijeenkomst begon met een toespraak van burgemeester Eric van Oosterhout. Aansluitend werd een minuut stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus werd gespeeld door muziekvereniging De Harmonie uit Gasselte. Daarna hielden dhr. Koppelaar en dhr. Meijeringh een indrukwekkende verhaal over hun ervaringen in respectievelijk Nederlands-Indië en Voormalig Joegoslavië/Afghanistan.

Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen de veteranen met elkaar in gesprek. Ook kon men een expositie bezichtigen van het Comité Nederlandse Veteranendag, de Bond Nederlandse Militaire Oorlogsslachtoffers (BNMO) en eigen materiaal van veteranen. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke Indische maaltijd.

Tentoonstelling
De tentoonstelling van het Comité Nederlandse Veteranendag is nog t/m vrijdag 10 juli te bezichtigen in de centrale hal van het gemeentehuis.

ontvangst

centrale hal

toespraak

Dhr. Koppelaar

Verhaal door dhr. Koppelaar

Dhr. Meijeringh

Verhaal door dhr. Meijeringh

Tentoonstelling

Tentoonstelling

Bezichtigen van de tentoonstelling

lunch

afscheid