Politie Hollands Midden Gouda Politie assisteert ambulancepersoneel De politie heeft op zondag 5 juli om 20.00 uur assistentie verleend aan ambulancepersoneel bij de Steeckterpolderstraat. Zij wilde een 19-jarige man met hartproblemen helpen. Hij zou die middag bewusteloos in een weiland hebben gelegen en was daarna misselijk en had pijn aan zijn borst. Hij wilde geen hulp maar zijn bezorgde familie had toch het ambulancepersoneel ingelicht. Het ambulancepersoneel gaf aan dat de man zo snel mogelijk medische hulp nodig had. Zij was bang dat de man misschien opstandig zou worden en daarom riepen zij de hulp van de politie in. Bij aankomst van de ambulance vluchtte de man weg. In het verleden had hij in een verwarde bui mensen bedreigd met een mes en daarom werd er direct een grootschalige zoekactie naar de man ingezet. Een politiehelikopter zocht de omgeving af en er werd een burgernetactie gestart. Na aanleiding van deze burgernetactie, kwam er een tip binnen dat de jongen achterop een fiets was gesignaleerd bij Uiterwaarden, op een voetgangerspad dat direct langs de IJssel loopt. Een agent te fiets volgde het pad en vond hem met twee vrienden. Hij is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Voorschoten Fietser gewond na aanrijding Op zaterdag 4 juli om 14.24 uur raakte een 83-jarige fietsser gewond bij een verkeersongeval. De man fietste uit de Noordheystraat en wilde de Badhuisstraat opfietsen. Hij stak over terwijl er nog een auto aankwam. De 23-jarige automobilist uit Leiden kon niet op tijd stoppen en er ontstond een aanrijding. De man viel van zijn fiets en werd met een trauma-helikopter naar het LUMC gebracht.

Leiden Politie zoekt voorwerpen van overvaller De politie is op zoek naar de voorwerpen die de 34-jarige verdachte van een gewapende overval aan de Apothekersdijk tijdens zijn vluchtweg uit het raam gegooid heeft. Het gaat om kleding en een tasje. Na de overval zaterdag 4 juli op een winkel aan de Apothekersdijk, waarbij een 47-jarige winkelmedewerker gewond raakte, vluchtte de dader weg naar de 2e Binnenvestgracht. Daar stond een auto klaar, waarmee hij naar het station reed en vanaf daar naar de A44, naar Vourhout toe. In Voorhout werd zijn auto aangetroffen bij de Sportlaan. Mensen die de voorwerpen gevonden hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Leiden/ Leimuiden Dinsdag 7 juli te zien in Team West Dinsdag 7 juli zijn de volgende onderwerpen te zien in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West: diefstal van kassalades in Leimuiden en resultaat in het onderzoek naar de vernielingen in de Stevenshof in Leiden.

Diefstal kassalades in Leimuiden: maandag 1 juni, 2e pinksterdag, omstreeks 12.15 uur lopen twee mannen de shop van het benzinestation langs de N207 binnen. Eén van de mannen leidt de verkoper af, de tweede man sluipt ongemerkt het kantoortje achterin binnen. Later lopen de mannen de winkel uit; met 2 kassalades. Wie herkent deze twee mannen die op beeld zijn vastgelegd?

Team West wordt dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 7.21 uur uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur. Op internet zijn de programma's terug te zien op www.teamwest.nl.

Nieuwerkerk aan den IJssel Goederen vernield In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli vond er een aantal vernielingen plaats rond de omgeving 's Gravenweg. De politie kreeg rond 02.45 uur de melding dat buurtbewoners een verdachte hadden aangehouden. Agenten reden vanuit de richting Francois Viaduct en zagen een spoor van vernielingen. Midden op de weg lagen kluiten met planten, bloemen en bloembakken en op de 's Gravenweg lagen meerdere brievenbussen op de weg en in tuinen. Van een auto bleek de spiegel afgebroken te zijn. Buurtbewoners waren wakker geworden van geluiden en zagen een groep van vier jongens een brievenbus verplaatsen. Een buurtbewoner is achter de jongens gerend en wist een fietser, een 19-jarige Rotterdammer, aan te houden. Volgens de Rotterdammer was hij onderweg naar huis en maakte hij geen deel uit van de groep jongens die hij had zien wegrennen. De Rotterdammer is weer heengezonden.

Bodegraven Vijf gewonden na ongeval Zondag 5 juli even na 23.30 uur vond op de Rijksweg A12 een eenzijdig verkeersongeval plaats. Vijf personen, vier inzittenden van een bestelbus en de bestuurder, raakten gewond. Ter plaatse troffen agenten de bus over de vangrail, vijf meter lager, tussen de bomen aan. Alle personen wisten zelf uit de bestelbus te komen. Zij werden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.