KNHS


EK-team eventing ponys bekend
6 juli 2009
breunis-robin

ERMELO (KNHS) Na het dressuurteam is nu ook het eventingteam bekend dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EK Ponys (jeugd t/m 16 jaar) in het Belgische Moorsele van 28 juli tot en met 3 augustus. Bondscoach eventing ponys Jan Huizinga (De Rips) heeft de volgende combinaties geselecteerd: Pascalle van Boxtel (Vlijmen) met Satie De L'eguille (v. Molenaar's Golden King, Robin Breunis (Hattem) met Knock Out (v. Krimh), Femke van Roekel (Ede) met Batman (v. Wicked Courtjester) en Jordy Wilken (Teuge) met Boyco Spirit (v. Vita Nova's Golden Boris).

De 15-jarige Robin Breunis was vorig jaar op het EK in het Zwitsers Avenches de beste Nederlandse met een 16e plaats in het individuele klassement met haar bruine NRPS-hengst Knock Out. Pascalle van Boxtel mocht vorig jaar ook naar het EK, maar haar pony Satie liep toen helaas een blessure op tijdens de heenreis waardoor ze niet mee kon doen. Vorige week behaalde ze met Satie De Leguille een hele mooie vierde plaats op de internationale eventingwedstrijd en tevens laatste observatiewedstrijd voor de Nederlanders in het Belgische Arville. Voor de pas twaalfjarige Femke van Roekel uit Ede is dit haar eerste EK. Haar zussen Elsemiek en Nienke hebben echter al wel de nodige EK-ervaring en vorig jaar liep Femkes pony Batman nog met zus Nienke op het EK in Zwitserland. Jordy Wilken zadelt Boyco Spirit, waarmee hij op de laatste observatiewedstrijd in Arville een mooie vijfde plaats behaalde.

Het ponyteam wordt begeleid door bondscoach Jan Huizinga en teamveterinair Arie Hoogendoorn (Haaksbergen). Bondscoach springen ponys maakt volgende week bekend welke springruiters naar het EK Ponys gaan.

Wedstrijdprogramma eventing:
Dinsdag 28 juli: Openingsceremonie
Woensdag 29 juli: Veterinaire keuring
Donderdag 30 juli: Dressuur deel 1
Vrijdag 31 juli: Dressuur deel 2
Zondag 2 augustus: Cross Country
Maandag 3 augustus: Springen

Meer informatie EK: www.zilverenspoor.com