KNSB

Kasper in Topsportcommissie Langebaan
publicatie: 6-7-2009

Hoogland (KNSB) - Andries Kasper wordt de derde man binnen de Topsportcommissie Langebaan (TCL). Daarmee komt een einde aan de interim invulling van deze positie door Tjaart Kloosterboer.

Kasper (55) bedreef vele jaren op hoog niveau de marathon- en langebaansport. Hij stond meerdere keren aan de start bij het NK langebaan met een achtste plaats in 1984 als hoogste positie. Als marathonschaatser boekte Kasper 6 overwinningen in Cup-wedstrijden, won de Zwinstedentocht over 100km in 1986, werd tweede bij het NK marathon in Alkmaar in 1992 en eindigde in de Elfstedentochten van 1985 en 1986 respectievelijk als dertiende en tiende. Nadat Kasper in 1998 stopte met wedstrijdschaatsen is hij actief geweest met het begeleiden van sporters (schaatsers, wielrenners en skaters). In de periode 1999-2004 had hij in Bemmel een eigen skateschool.

In het dagelijks leven heeft Andries Kasper in de afgelopen 28 jaar bij een aantal onderwijsinstellingen in het HBO gewerkt als docent/hogeschooldocent.

De Topsportcommissie Langebaan bestaat verder uit manager topsport Arie Koops (eindverantwoordelijk) en bondscoach langebaan Wopke de Vegt.