Provincie Noord-Holland

Zonnig Provinciepop

6-7-2009

Afgelopen zaterdagmiddag rond 17.00 uur verzamelden zich de eerste bezoekers van Provinciepop in de Haarlemmerhout. Het podium stond klaar voor de vier acts en bood een mooi doorkijkje naar het pas gerestaureerde Paviljoen Welgelegen.

Picknickkleedjes werden uitgerold en men genoot van de middagzon. De zwoele Franse tonen van Alderliefste sloten perfect aan bij deze sfeer (foto 2). Daarna was het de beurt aan Moke, die met hun akoestische set met strijkorkest een intiem concert weggaven. Na het optreden was er een meet & greet met 7 enthousiaste fans die de persoonlijke ontmoeting met Moke hadden gewonnen (fotos 3 en 4).

Vanaf het moment dat de Haarlemse band the Hype het podium betrad, was het gedaan met de rust. Stevige nummers en rondspringende bandleden pepten het publiek op en stalen de harten van de toeschouwers (foto 5).

Toen de schemer inviel betrad Candy Dulfer het podium voor een anderhalf uur durend optreden. De Noord-Hollandse saxofoniste spetterde van het podium en de duizenden toeschouwers genoten zichtbaar (fotos 6 en 7).

In totaal hebben ruim 7000 bezoekers Provinciepop bezocht. Het openluchtconcert werd georganiseerd om de heropening van het gerestaureerde provinciehuis Paviljoen Welgelegen te vieren. Het was de laatste activiteit in een rij van feestelijkheden, waaronder een ballonnenspektakel voor de Haarlemse kinderen, rondleidingen door het paviljoen en de officiële opening door Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Mooi doorkijkje
Foto 1: mooi doorkijkje.

Optreden Alderliefste
Foto 2: optreden Alderliefste.

Optreden Moke
Foto 3: Moke.

Optreden Moke
Foto 4: Meet & Greet met Moke.

Optreden The Hype
Foto 5: optreden The Hype.

Optreden Candy Dulfer
Foto 6: optreden Candy Dulfer.

Optreden Candy Dulfer
Foto 7: optreden Candy Dulfer.

Nieuwsredactie